VÍDEOS i FOTOS Unes 200 estudiants de la UAB intenten tallar l'AP-7 i topen amb els Mossos

Hi ha hagut moments d'estira i arronsa entre manifestants i policia | A Sant Cugat s'han tallat les vies de FGC

Els Mossos frenant el pas de les estudiants
Els Mossos frenant el pas de les estudiants | Albert Hernàndez
Redacció
08 de març del 2018
Actualitzat a les 10:34h
A la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) s'han llevat aviat per arrencar la jornada de vaga general feminista. Més de 200 estudiants han passat la nit a la Facultat de Filosofia i Lletres, les mateixes que s'han concentrat a la plaça Cívica a primera hora del matí, juntament amb personal de la neteja, i han intentat tallar l'AP-7, però els Mossos d'Esquadra han actuat ràpid per frenar la seva marxa.

Amb crides contra el "patriarcat" i en favor de les dones i sota dues pancartes, les prop de 200 manifestants han enfilat l'Eix Central del campus en direcció a l'autopista. Però han arribat ràpidament diverses furgonetes de policia antiavalots que ha muntat un cordó i ha evitat el progrés de la mobilització.
 

Les manifestants amb els Mossos d'Esquadra Foto: Albert Hernàndez

 

El personal de la neteja que s'ha sumat a la concentració a la plaça Cívica Foto: Albert Hernàndez


Durant els més de 20 minuts d'aturada a l'entrada de la UAB hi ha hagut moments de tibantor entre policia i estudiants, però no ha anat més enllà. Les concentrades han fet marxa enrere i s'ha reobert al trànsit i el cordó policial s'ha desmuntat.
 



La portaveu de la Coordinadora d'Assemblees de Facultat (CAF), Mariona Motjé, ha fixat com a objectiu per aquest 8M "paralitzar l'activitat de la universitat" per tal de fer visible el paper que juguen les dones. A més, des de la UAB se sumaran a la manifestació d'aquesta dijous a la tarda a Barcelona. Motjé ha posat l'accent en la capacitat de mobilitat, "el mateix número que en una vaga mixta. És un fet molt positiu".  En paral·lel, a Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), a la línia del Vallès, un grup de manifestants ha tallat les vies. Durant uns minuts han saltat a les vies de l'estació de Sant Cugat i hi ha hagut alteracions en el pas de trens. 
 

El punt on s'han trobat Mossos i estudiants, a pocs metres de l'AP-7 Foto: Albert Hernàndez

El cordó format per la policia Foto: Albert Hernàndez

Les manifestants amb els Mossos d'Esquadra Foto: Albert Hernàndez