Dijous gris

Hi haurà núvols a tot el territori

Redacció
08 de març del 2018
Actualitzat a les 0:49h
Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), aquest dijous tindrem núvols arreu del territori. De matinada i a l'inici del matí la nuvolositat augmentarà progressivament de sud-oest a nord-est i el cel quedarà cobert o molt ennuvolat arreu del territori, si bé els núvols seran menys compactes al quadrant nord-est. A partir del vespre la nuvolositat tendirà a minvar, sobretot a la meitat oest del territori.

Des de l'inici del matí s'esperen precipitacions febles i disperses al terç sud que al llarg del matí s'estendran de sud-oest a nord-est a la resta del territori, sobretot a la meitat sud i oest. A partir de migdia es faran més aïllades i a partir del vespre tendiran a desaparèixer. Acumularan quantitats minses de precipitació, localment poc abundants a punts del terç oest. La cota de neu pujarà dels 1.000 als 1.600 metres al Pirineu, mentre que a la resta del territori se situarà al voltant dels 1.600 metres.

La temperatura mínima pujarà lleugerament, o localment de manera moderada a l'oest del territori. Oscil·larà entre -2 i 3 ºC al Pirineu, entre 0 i 5 ºC a la depressió Central i al prelitoral nord, entre 3 i 8 ºC al prelitoral sud i al litoral, i entre 1 i 6 ºC al prelitoral central. La temperatura màxima, en canvi, baixarà entre lleugerament i moderadament. Se situarà entre 4 i 9 ºC al Pirineu, entre 8 i 13 ºC al Prepirineu, entre 9 i 14 ºC al prelitoral i entre 11 i 16 ºC al litoral.