Declaren als Jutjats de Rubí veïns de La Floresta per tallar el trànsit durant la vaga del 8-N

L'advocada de vuit dels encausats confia en l'arxivament per fets "no constitutius de delicte"

Els concentrats davant dels Jutjats de Rubí
Els concentrats davant dels Jutjats de Rubí | Albert Hernàndez
Redacció
07 de març del 2018
Actualitzat a les 14:23h
Aquest dimecres tenien cita amb el jutge del Jutjat d'Instrucció número 4 de Rubí vuit persones acusades de desordres públics, per tallar la C-16 durant la vaga general del passat 8 de novembre. Unes acusacions fetes en base a les matrícules d'alguns dels vehicles aparcats a la zona durant la protesta. "S'hauria d'arxivar, perquè els fets no són constitutius de delicte i les identificacions dels suposats autors és molt feble", ha explicat l'advocada de vuit dels acusats, Anaïs Franquesa. 

Franquesa ha determinat que "era un acte de protesta, en un context de vaga general" i el tall de la via "va ser escassament d'una hora i es va deixar un espai per a la circulació de vehicles". La lletrada ha dit que quatre persones s'han acollit al seu dret a no declarar i tres sí que ho han fet. Una d'aquestes, per exemple, ha indicat Franquesa, s'ha desmarcat de les acusacions, perquè "no s'havia efectuat el canvi de nom del turisme". 

L'altre persona citada a declarar l'ha ajornat per motius laborals. Una petició que també ha fet l'altre grup de vuit veïns de La Floresta de cara a la segona cita amb el jutge, programada per al proper 15 de març. 


Concentració a les portes dels jutjats 

Prop d'un centenar de persones s'han aplegat a les portes dels Jutjats de Rubí per donar suport a les set persones que han desfilat per les dependències judicials. Totes s'han reunit rere una pancarta reivindicativa: "Contra la repressió i per la República!".