​Comencen les festes de Serralavella d’Ullastrell

Enguany com a novetat se celebrarà la primera fira de la cervesa artesana

Redacció
07 de març del 2018
Actualitzat a les 10:46h
La fira de productes de la terra tornarà a omplir els carrers aquest diumenge
La fira de productes de la terra tornarà a omplir els carrers aquest diumenge | L.Tarrida
Tornen les festes de Serralavella a Ullastrell. Des d'aquest dimecres 7 al diumenge 11 de març, Ullastrell celebra la 13a edició de la tradicional festa de la Quaresma. Recuperant una festa popular, la ciutat s'omple d'activitats. El tret de sortida es farà avui amb els més petits amb la coneguda cantada popular de Serralavella i l’exposició de banderes, decorades pels mateixos nens i nenes.

Durant els cinc dies de festa els ullestrencs podran gaudir de variades propostes culturals com concerts d'Oriol González Crazy Trio + Matthew Simon, i Vigorous, l’hora del conte amb la Vella Quaresma, trobades vinculades a la memòria històrica, contes per adults amb Susagna Navó, xerrades, una exposició de dibuixos, jocs per infants, el concert jove a càrrec del soul de Shake i l’ska de The Cabrians o la trobada de coral, el concurs de cuina, el concurs d’Instagram. 

Com a novetat d’enguany, el dissabte 10 de març s’incorpora una nova activitat destacada: la 1ª Fira de cervesa artesana d’Ullastrell. Aquesta iniciativa impulsada per un vilatà, tindrà lloc partir de mig matí i fins a la nit del dissabte. Es podrà gaudir de tasts, parades amb diferents cerveses artesanals i música en directe. 

La tradicional Fira multisectorial de comerciants locals i visitants vinculada a la Quaresma i amb altres productes, culmina les festes el diumenge 11 de març al matí. A banda de poder passejar i comprar a més d’una cinquantena de productors i artesans que oferiran els seus productes de tu a tu, al llarg de la jornada també podrem gaudir de la trobada de geganters, del Concurs de Serrar troncs, de música en directe, de les activitats i exhibicions de les parades de les entitats del poble. 

Els orígens de la festa

La Serralavella és una diada que se celebra cada any el dimecres del mig de la Quaresma i antigament significava un descans per la mainada mentre passaven els 40 dies de dejuni i abstinència que exigia la Quaresma. Arribat aquest dia, els nens s’ajuntaven formant grups carregats amb un cistell, un tronc i un xerrac. Dedicarien el dia a cantar casa per casa la cançó de la Serralavella mentre serraven el tronc tot simbolitzant que es desfeien de la Vella Quaresma tallant pel bell mig. Cada casa els hi donava ous, ametlles, dolços,....i algun diners, es repartirien entre tots.