Arrenca el 37è Festival de Jazz de Terrassa

Fins el 24 de març més de 300 artistes pujaran als escenaris de la ciutat

Picnic Jazz de Terrassa
Picnic Jazz de Terrassa | Cristóbal Castro
Anna Mira
07 de març del 2018
Actualitzat a les 10:21h

El tradicional Festival de Jazz de Terrassa enguany arriba a la seva 37a edició. Aquest dimecres 7 de març arrenquen disset dies de de jazz trepidant que omplirà diferents espais de la ciutat. Un total de 300 músics participaran en la trentena de concerts programats per gaudir, tant de dia com de nit, de bona música, exposicions, cinema, sessions pedagògiques i familiars, swing ballable, concursos i rutes gastronòmiques a diferents espais. 

Destaquen figures de renom de l'escena nord-americana com el trompetista Terence Blanchard i la seva banda E-Collective, el saxo de Donny McCaslin, la cantant de Massachusetts Nnenna Freelon o el cèlebre bluesman de Chicago Billy Branch, que lluiran al costat d'alguns duets de l'escena del jazz europeu com l'original proposta dels francesos Émile Parisien i Vincent Peirani o els pianistes catalans Albert Bover i Marco Mezquida.

Durant el Festival diversos escenaris com la Nova Jazz Cava, el Centre Cultural Terrassa, algunes places públiques i el Pícnic Jazz al Parc de Vallparadís, acolliran prop de trenta actuacions on s’entrecreuarà l’art del duo del jazz europeu, l’escena nord-americana més avançada i algunes perles catalanes.

Pícnic-Jazz

Un dels actes més esperats és el Pícnic-Jazz que se celebrarà el diumenge 18 al Torrent de la Font d’en Sagrera. És la cita més multitudinària del Festival que arriba a la seva 20a edició i que comptarà com ja és habitual amb els concerts de La Locomotora Negra, Antonio Lizana, Myriam Swanson Magnolia o Ray Gelato & The Enforces. 

El músic barceloní Pau Bombardó ha estat escollit Jazzterrasman 2018 en la 16a edició d'aquest certamen que reconeix la tasca i la trajectòria dels músics en l'àmbit jazzístic. Bombardó és un pioner de l’escena del jazz a Catalunya i ha fet més de 300 concerts a la nostra ciutat. Serà l'encarregat de fer la cloenda del festival amb un concert a la Jazz Cava el dia 24 de març on rebrà el guardó de Jazzterrasman. 


Consulta el Programa del 37è Festival de Jazz de Terrassa / Festival de Jazz de Terrassa