Una desena d'AMPAs de Terrassa posen en marxa una campanya per reduir el nombre de cotxes al voltant de les escoles

La campanya «Si apagues el motor, tots hi guanyem» vol garantir més seguretat als entorns escolars, menys contaminació i millors condicions pels infants perquè puguin anar a l'escola de manera autònoma

Redacció
06 de març del 2018
Actualitzat el 12 de març a les 11:41h
La plataforma Camí Escolar Terrassa, que agrupa una desena d'Associacions de Mares i Pares (AMPA) han engegat una nova campanya de sensibilització a les entrades i sortides de les escoles per tal que hi hagi menys cotxes al voltant de les escoles.

L'objectiu de la campanya "Si apagues el motor, tots hi guanyem", que es duu a terme del 5 al 31 de març, és el de garantir més seguretat als entorns escolars, menys contaminació i millors condicions pels infants perquè puguin anar a l'escola de manera autònoma.

Des de la plataforma expliquen que per dur a terme aquesta campanya s'han inspirat en la que va impulsar la Generalitat "Amb el vehicle aturat, apaguem el motor" per tal de conscienciar que cal apagar el motor quan el cotxe està aturat sense circular, per disminuir la contaminació i el soroll. Per aquest motiu els membres de la plataforma consideren que cal informar a les persones conductores dels impactes ambientals dels motors de combustió i que aquests gasos es poden disminuir si es va a peu, amb bicicleta o amb transport públic. 

L'acció de la plataforma consisteix en penjar cartells als voltants de les escoles i repartir fullets a les famílies per sensibilitzar-les sobre la necessitat que hi hagi menys cotxes al voltant de les escoles. 

Les AMPA que formen la plataforma Camí Escolar Terrassa són AMPA Bisbat d’Ègara, AMPA El Vapor, AMPA França, AMPA Lanaspa-Giralt, AMPA Serra de l’Obac, AMPA Sala i Badrinas, AMPA EBM Vallparadís, AMPA Salesians, AMPA Roc Alabern i AMPA El Cim.