El comitè local Vaga de Totes fa una crida a fer vaga de cures, de consum, laboral i educativa el 8 de març

La Vaga Feminista demana que les dones s'aturin per visibilitzar les tasques que acostumen a fer en els àmbits de les cures, del consum, el laboral i l'educatiu

Acte del Comitè local Vaga de Totes per la Vaga Feminista del 8 de març
Acte del Comitè local Vaga de Totes per la Vaga Feminista del 8 de març | Anna Mira
05 de març del 2018
Actualitzat el 07 de març a les 17:11h

El comitè local Vaga de Totes fa una crida a la mobilització de la Vaga Feminista el pròxim dijous 8 de març en el marc del Dia Internacional de la Dona. En un acte reivindicatiu el passat dissabte al Mercat de la Independència, els diferents col·lectius que formen part del comitè local han destacat que es tracta de fer vaga de cures, de consum, laboral i educativa precisament per visibilitzar totes les tasques que les dones acostumen a fer en diferents àmbits de la societat i de manera no remunerada. Anabel Sesma ha assegurat que "si nosaltres parem (referint-se a les dones) el món para".

Així, la Vaga Feminista anima a totes les dones a no assistir dijous als seus llocs de treball, a diferència del què han proposat CCOO i UGT, que proposen fer una aturada de dues hores en cada torn. Les membres del Comitè local han explicat que es tracta "d'una vaga legal perquè els sindicats de la CNT, la CGT i la COS" hi han donat suport". 

Més de 150 països de tot el món ja s’han adherit a la convocatòria de la Vaga Feminista del 8 de març. Des de Terrassa s'han preparat divereses activitats des d'aquest dilluns i fins dijous i també han impulsat una acció de protesta simbòlica consistent en penjar davantals als balcons de la ciutat. 
 

El comitè local fa una crida a penjar devantals de manera simbòlica als balcons de la ciutat Foto: Anna Mira


El dimecres 7 de març a les 18 hores es farà una taula rodona sobre treball precari feminitzat a la plaça d'andalusia i tot seguit a les 21 hores, el monument de la Dona Treballadora serà l'inici de la marxa de torxes no mixta. Ja el dia 8, es farà una concentració davant de l'Ajuntament a les 12 hores, després hi haurà un dinar popular a la plaça del Vapor Ventalló, a les 18 hores en el mateix espai es farà una taula rodona sobre cures i també des d'allà, a les 20 hores començarà la manifestació. 

Des del Comitè local s'ha destacat que "ens aturem perquè el món funcioni, perquè no som esclaves, ni mercaderies: Som el motor de l'economia i la vida i, organitzades com a classe, som invencibles". Així, Mercè Gómez, ha explicat que "ens adherim a la vaga perquè volem cridar "prou" a totes les violències que patim en tots els àmbits i espais de les nostres vides".

Qui forma el Comitè local Vaga de Totes? 

A banda de dones a personal que des del seu àmbit militant i laboral formen part de l'assemblea de la Vaga Feminista també en formen part els diferents col·lectius feministes de la ciutat com el Casal de la dona, FemKalle, Guerrilla dels Cossos, Lilims, Quart Creixent i Rudes Rebels; les formacions polítiques i sindicats Arran, Assemblea de Dones ERC Terrassa, COS, CUP, CNT, CGT, JERC i Terrassa en Comú, els diferents CDR's de la ciutat com CDR Terrassa Centre, CDR Terrassa Est, CDR Terrassa Nord, CDR Terrassa Ponent, CDR Vallparadís, CDR Vacarisses, CDR Sant Pere i el Casal Popular l'Atzur, l'Ateneu Candela, el Banc obrer solidari d'aliments de Terrassa, el Club Sociesportiu Terrassa Industrial, CSOA El Kasalet, La Tija Edicions, el mitjà de comunicació independent Malarrassa, la Llibreria Synusia, SAT (Solidaritat Antirrepressiva de Terrassa) o la Xarxa d'Economia Solidària de Terrassa (XES).

Periodistes i dones de la neteja també es reivindiquen

A l’acte reivindicatiu també s’hi han sumat representants del moviment de Dones Periodistes, que a través d'un manifest al qual ja s'han adherit més de 5.000 dones arreu d'Espanya, denuncien la bretxa salarial i els casos de discriminació en els seus llocs de treball.

Per la seva banda, les empleades del sector de la Neteja d’Edificis i Locals de Catalunya han anunciat que faran una vaga de cinc dies, que començaran aquest dijous 8 de març i que s'allargarà durant quatre jornades més durant l'abril i maig.


Servei de dinar i canguratge, a càrrec dels homes 

El col·lectiu Aliats del feminisme oferirà un espai de canguratge i prepararà el dinar de la plaça Vapor Ventalló. Les persones que vulguin assistir cal que confirmin assistència enviant un mail a dinar8mtrs@gmail.com indicant si es té algun tipus d'intolerància. El dinar tindrà un preu de cinc euros i tots els beneficis es destinaran al Comitè local de Vaga Feminista.

El servei de canguratje serà gratuït i es farà des de les 9 a les 14 hores per a canalla a partir de tres anys al Casal Popular Atzur, al carrer d'Arquímedes, 89 i a la tarda, durant el taller de cures, a la plaça del Vapor Ventalló. Pel servei de canguratje del mati és necessari enviar mail a dinar8mtrs@gmail.com indicant el nombre de infants i l'edat.