El documental «Pasaiako Badia» inicia la gira de projeccions a Terrassa

Aquest dimarts 6 de març el documental es projectarà a les 19 hores als Amics de les Arts i Joventuts Musicals |

Cartell del documental «Pasaiako Badia»
Cartell del documental «Pasaiako Badia»
Redacció
05 de març del 2018
Actualitzat el 06 de març a les 9:29h

Terrassa és la primera parada de la gira del documental "Pasaiako Badia" que farà durant les pròximes setmanes a deu sales diferents dels Països Catalans. Aquest dimarts 6 de març el documental es projecte a les 19 hores als Amics de les Arts i Joventuts Musicals. Els assistents tindran l'oporunitat de conversar amb els directors del documental: Yuri Agirrek, Erik Aznalek, Xabier Otamendik. 

"Pasaiako Badia" és un documental coral que narra els successos esdevinguts el 22 de març de 1984 a la localitat guipuscoana de Pasaia, on quatre membres dels Comandos Autònoms Anticapitalistes van ser assassinats per trets de la policia. El metge forense Paco Etxeberria va comptabilitzar 113 orificis de bala en els quatre cossos.

És un documental que barreja el rigor i la profunditat, propis del periodisme, amb estratègies narratives audiovisuals. En el documental participen, entre uns altres, els familiars dels assassinats, els advocats de la defensa, els testimonis directes Joseba Merino i Rosa Jimeno, l'exlehendakari Carlos Garaikoetxea, el metge forense Paco Etxeberria, l'experiodista de El País Fernando Orgambides o el músic Enrique Villareal "El Drogues".

Els familiars dels assassinats segueixen lluitant perquè l'emboscada de Pasaia no vaig quedar ni en la impunitat ni en l'oblit. Després d'esgotar les vies judicials en l'Estat espanyol, han acudit al Tribunal Europeu de Drets Humans d'Estrasburg en entendre que l'Estat espanyol no ha investigat “fefaentment per determinar qui van ser els autors materials”. Van fer pública aquesta instància el passat 10 de febrer. 

Altres projeccions 

Terrassa: Dimarts 6 de març a les 19 hores als Amics de les Arts i Joventuts Musicals 
Lleida: Dimecres 7 de març a les 19 hores a l'Ateneu la Baula
Reus: divendres 9 de març a les 19 hores al Casal Despertaferro 
Berga: dissabte 10 de març a les 12.30 hores a l'Ateneu Llibertari del Berguedà
Seu d'Urgell: dissabte 10 de març a les 19 hores a l'Ateneu Popular de l'alt Urgell
Barcelona: diumente 11 de març a les 19.30 hores a la Cin`ètica
València: dimecres 14 de març a les 19 hores a la Sopela
Granollers: dijous 15 de març a les 19 hores a Anònims 
Barcelona: divendres 16 de març a les 19 hores a La Base
Sallent: dissabte 17 de març a les 18 hores a Rocaus