Mobilitat

Acord de convivència entre bicicletes i taxis a Terrassa

per Redacció , 10 de març de 2018 a les 12:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de març de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Carril bici al passeig Vint-i-dos de juliol de Terrassa Foto: BiTer

Les tres entitats de taxis de Terrassa, Tele Taxi, Top Taxi i Nou Taxi i l’Associació BiciTerrassa Club (BiTer) han arribat a un acord de convivència amb l'objectiu d'educar, informar i sensibilitzar a la població cap a una cultura de mobilitat sostenible, saludable i segura.

D'acord amb Pla de Mobilitat Urbana 2016-2021 de la ciutat, aprovat el 25 de maig de 2017, Terrassa és una ciutat compacta, on l’espai de la via pública destinada al trànsit de vehicles és


escàs. Per això, en la majoria de carrers, és inviable crear infraestructures segregades per als diferents mitjans de transport, i l’única opció possible és compartir el mateix espai de la calçada. Actualment Terrassa compta amb un total 150 km de carrils bici entre els segregats i els itineraris amb cohabitació amb la resta de vehicles.

En l'acord signat els conductors i les conductores de taxis es comprometen a respectar les persones ciclistes que circulen per la calçada i el seu dret a circular pel centre del carril, mantenir una distància de seguretat prudencial darrera del/la ciclista, o fer els avançaments només en carrers amples o amb dos o més carrils de circulació, deixant sempre la distància lateral legalment establerta de 1,5 m.

Per la seva banda, els i les ciclistes socis i sòcies del BiTer es comprometen a circular sempre per la calçada o pels carrils bici, donar l’exemple i fer pedagogia entre el col·lectiu de ciclistes sobre el respecte de les normes de circulació, no avançar els vehicles aturats en els semàfors, llevat de que es disposi d'una àrea dissenyada per a que les bicicletes es posicionin en primer lloc. 
 

 

Participació