La pedalada de la Dona a Terrassa recórrer els carrers dedicats a dones terrassenques

per Redacció, Terrassa , 5 de març de 2018 a les 11:26 |
Sortida de la pedalada de la Dona | Associació BiciTerrassa Club
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 de març de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Associació BiciTerrassa Club (BiTer) ha organitzat aquest diumenge 4 de març una pedalada pels carrers en homenatge a dones històriques de Terrassa, en motiu de la setmana de la Dona 2018. Una trentena de persones van participar en aquest esdeveniment de 21km que va recórrer els carrers i places dedicats a dones de la ciutat.  Amb sortida a la plaça d'Adelina Gregoriano al barri de Ca n'Aurell, la pedalada ha recorregut bon part dels barris de la ciutat.

Carrers amb nom de dona 


Als carrers de Terrassa la presència de noms de dones ha estat més aviat poca. No va ser fins el 2 de desembre de 1848 quan es va posar el primer nom dedicat a una dona a Terrassa. En concret va ser el nom d'Amàlia, en referència a la tercera esposa de Ferran VII. El segon i tercer carrer es va posar en honor a la reina Isabel II. Els tres noms, però, van ser substituïts per noms amb més ressonància borbònica per la Junta Revolucionària l'any 1868. Va ser el 7 d'agost del 1879 quan es va posar el nom de Mare de déu dels Àngels, que perdura fins a dia d'avui. Ja al segle XX, amb la immigració dels anys 50 i 60 van aparèixer molts noms amb mares de déu, en total a Terrassa n'hi ha setze i nou més de santes. La primera dona civil en tenir un carrer a la ciutat va ser Concepció Arenal. 

 

Participació