Repunta la sinistralitat mortal al Vallès el 2017

Es van registrar deu accidents mortals, la dada més alta des de 2013 | Sant Cugat, amb tres morts, el municipi amb més número de la comarca | Sis motoristes morts en 288 sinistres i quatre ciclistes greus

Un accident de moto a Sabadell
Un accident de moto a Sabadell | NacióSabadell
Redacció
05 de març del 2018
Actualitzat a les 9:06h
El 2017 no ha estat un bon any a les carreteres i vies urbanes vallesanes. Va tancar l'any amb un total de deu víctimes mortals en deu d'accidents. Dues morts més que el 2016, tres més que el 2015 i una més que el 2014 en vies interurbanes. Aquell any, aquestes xifres van patir un destacat descens, passant de 15 -2013-, la dada més alta dels últims set anys, a nou. 

Així s'ha després de les estadístiques que anualment elabora el Servei Català de Trànsit (SCT). També, el 2017 va haver-hi 68 persones ferides greus en vies interurbanes, quatre menys que l'any anterior. En canvi, en vies urbanes aquest número s'ha elevat fins a 124, 14 menys que el 2016. La mortalitat, però, en aquesta tipologia de carreteres s'ha incrementat en quatre persones. 

Sant Cugat lidera la mortalitat 

El municipi amb més víctimes mortals ha estat Sant Cugat, amb tres. De fet, aquesta població ostenta el liderat en aquest àmbit a la comarca, ja que des de 2010 ha acumulat onze: tres el 2010, una el 2011, tres el 2012, una el 2015 i les tres del passat any. Castellbisbal, Cerdanyola, Palau-solità i Plegamans, Ripollet, Rubí, Sabadell i Santa Perpètua de Mogoda han notificat un accident mortal. 

Rubí feia tres anys que no tenia morts a les carreteres i Sabadell i Ripollet, dos, igual que Castellbisbal. D'altra banda, Cerdanyola encandena tres informes anuals consecutius amb defuncions.
 

Un dels cotxes implicats en un accident a la Gran Via, a Sabadell Foto: Juanma Peláez


Per contra, hi ha tres localitats que fa anys que no apareixen en aquestes estadístiques: Badia, Matadepera i Rellinars, que en els últims set anys només han afegit una mort. Terrassa, per la seva part, ha sumat dos anys sense víctimes mortals, tot i que en duu, des de 2010, sis.

Motoristes i ciclistes    

Un total de sis motoristes van morir el 2017 en 288 sinistres en vies interurbanes. Això va deixar 41 víctimes de caràcter greu i 264 greus. El SCT també ha recollit les afectacions en ciclistes. L'any passat va comptabilitzar 28 accidents amb víctimes, quatre ferits greus i 27 lleus.