Terrassa torna a la normalitat després de la nevada

Terrassa ha acumulat uns 8 centímetres de neu
Terrassa ha acumulat uns 8 centímetres de neu | Anna Mira
Redacció
28 de febrer del 2018
Actualitzat a les 21:59h
Després de la nevada d'aquesta matinada i matí, la ciutat ha tornat a la normalitat i a la tarda l'Ajuntament ha decidit desactivar el Pla d'Emergències Municipal per neu i glaçades que estava activat des d'ahir a la tarda. S'han acumulat uns vuit centímetres de neu que han deixat postals d'una Terrassa emblanquinada que després amb la pluja, la neu s'ha des fet i les imatges han quedat per la història. 

L'Ajuntament en un comunicat ha agraït el comportament "de forma acurada" que ha tingut la ciutadania, que ha seguit les recomanacions de precaució per evitar problemes causats per la neu. Totes les escoles de la ciutat han pogut obrir les portes amb normalitat.

A les 6 h d’avui dimecres, les màquines llevaneus han començat a treballar netejant en les rutes prioritàries assenyalades en el Pla d’Emergències; i a partir de les 7.15 h s’han incorporat a les feines de neteja i cobriment de sal als punts més conflictius de la ciutat. En total, a la ciutat s’ha fet servir un total de13.000 kg de sal (un total de 13 palets de 40 sacs de 25 kg cadascun).

La mobilitat i l’estat dels carrers de la ciutat ha centrat bona part de les sortides dels equips del Servei de Gestió de l’Espai Públic, que amb un equip de 120 persones ha fet un seguiment de l’estat dels carrers i un control de les diferents reserves de sal distribuïdes per la ciutat.  

Fins a les 21 h d’ahir dimarts, el Servei de Gestió de l’Espai Públic va fer treballs preventius a punts neuràlgics de la ciutat i carrers principals de les urbanitzacions i barris d’Els Pinetons (Els Caus), Can Palet de Vista Alegre i Les Martines. Dues màquines llevaneus i un equip de 10 persones van treballar per retirar la neu i van llençat sal, a més de fer tasques de suport a la Policia Municipal.

D’altra banda, a les 14 h s’ha reprès el servei de neteja i recollida de residus d’Eco-Equip, suspès des d’ahir a la tarda. El servei ha recuperat així la normalitat i ha dut a terme les actuacions que no s’havien pogut fer ahir a la nit i al llarg del matí per les condicions meteorològiques.

Durant la nit s’ha actuat de manera coordinada entre la Policia Municipal, els Serveis Socials municipals i la l'Assemblea local de la Creu Roja de Terrassa per oferir a les persones en situació d'indefensió social llocs d'acollida adients, així com menjar, beguda calenta i mantes.