Afectacions als autobusos de Terrassa per la neu

La brigada municipal treballa per netejar els passos i voreres | S'ofereix atenció a les persones més vulnerables per les baixes temperatures

La brigada municipal neteja les voreres de neu i gel
La brigada municipal neteja les voreres de neu i gel | Anna Mira
Redacció
27 de febrer del 2018
Actualitzat el 28 de febrer a les 10:06h
El servei d’autobusos urbans de Terrassa, a primera hora del matí, les línies L2 i L3, a la zona de Les Arenes; L4 a Can Parellada; L5 a Can Trias i el Pla del Bon Aire; i L12 a Can Palet de Vista Alegre, no han pogut completar els seus recorreguts per l’acumulació de gel i neu en alguns punts. 

Al voltant de 120 treballadors municipals estan actius per mantenir els netes les voreres i els accessos a les instal·lacions de la ciutat. A causa d’un accident, la C-243 en els dos sentits de la marxa ha quedat tallada per un accident, i es preveu que es pugui tornar a obrir al transit cap al migdia.

L’Ajuntament de Terrassa ha posat en marxa el Pla d’Emergència Municipal per nevades en previsió de les nevades que poden afectar al nostre municipi fins dimecres. A més de les mesures preses com la restricció de circulació de camions de més de 7,5 tones a tot el territori en vies interurbanes; la suspensió del transport escolar per demà a tot Catalunya; així com l’anunci que els centres educatius estaran en situació de no normalitat lectiva; a Terrassa, s’ha decidit suspendre demà el Mercadal de Martí L’Humà, que s’instal·la cada dimecres a l’avinguda de Béjar. 

El servei de neteja i recollida de residus d’Eco-Equip ha quedat suspès fins les 13h. La situació meteorològica va portar a suspendre també totes les activitats esportives previstes per ahir tarda i vespre. 

El Servei de Gestió de l’Espai Públic (GEP) compta amb una reserva de 40 tones de sal per distribuir per la ciutat per desfer el gel en cas de necessitat. A les principals cruïlles de la ciutat i a espais estratègics de les urbanitzacions hi ha repartits cofres que contenen sal a disposició de la ciutadania. Aquesta pot ser utilitzada per la ciutadania en cas de gelades per garantir les bones condicions a les seves voreres o als accessos a garatges.

L'Ajuntament recomana fer un ús moderat de la sal perquè avisa que l’ús continuat i excessiu d’aquesta sal pot generar danys als paviments i a la vegetació. També s'explica que amb un kilogram de sal es pot desgelar una superfície propera als 10 metres. 

En total, hi ha 16 punts de distribució de sal distribuïts a llocs estratègics del terme
municipal de Terrassa. 
• Urbanització Pinetons Guitard (Els Caus)
• Can Palet de Vista Alegre
• Les Martines (via d’accés a la confluència amb la carretera de Martorell)
• Urbanització El Molinot (C-58)
• Rotonda ctra. Olesa amb ctra. de Martorell
• Plaça del Dorè
• Rambla d'Ègara amb carrer de la Rasa
• Confluència av. Tarradellas amb av. Abat Marcet
• Rotonda av. Béjar amb ctra. Matadepera
• Rotonda ctra Matadepera amb av. Abat Marcet
• Plaça de la Dona
• Rotonda ctra. Castellar al polígon industrial Can Petit
• Cruïlla ctra. Montcada amb ctra. Rubí.

Atenció a persones vulnerables

La Policia Municipal i els Serveis Socials, amb la col·laboració de l'Assemblea local de la Creu Roja de Terrassa, estan actius des d’ahir a la nit per oferir a les persones en situació d'indefensió social llocs d'acollida adients. Ja des d’aquest matí, que la temperatura era de 0 o per sota de 0 graus, s’ha aplicat el Protocol de Fred.

S'han visitat els llocs on hi acostuma haver-hi persones que viuen en condicions habitacionals precàries per valorar necessitats i oferir suport. Tant durant la nit passada com la d'avui, Creu Roja també sortirà al carrer per dur a terme aquesta tasca, i oferir l’Andana com aixopluc a aquestes persones que ho necessitin.

En previsió que la situació es perllongui, l’Ajuntament ha preparat també tres punts d’acollida a gran escala, per a la població en general, en cas d’emergència. Aquests punts serien el Centre Cívic Maria Aurèlia Capmany, el Centre Cívic President Macià, i el pavelló de la Zona Esportiva Municipal de Can Jofresa.