Terrassa tindrà un protocol contra les agressions sexistes a les festes majors i en els espais d'oci

El ple municipal de febrer va aprovar les propostes de resolució proposades pels col·lectius feministes de la ciutat

Redacció
26 de febrer del 2018
Actualitzat el 04 de març a les 18:23h
Terrassa s'ha compromès a crear un protocol per lluitar contra les agressions sexistes a les festes majors i en espais d'oci en altres esdeveniments de la ciutat. El ple del mes de febrer va aprovar per unanimitat les propostes presentades per Terrassa En Comú, ERC-MES i la CUP a petició del Casal de la Dona i dels col·lectius Rudes Rebels, Quart Creixent i la Guerrilla dels Cossos.

El protocol aprovat estableix desenvolupar campanyes institucionals de caràcter específic contra les agressions sexistes o sexuals, mitjançant l’edició de materials com per exemple tovallons, vano, cartells, adhesius, banderoles, vasos.., logos i cartells durant el desenvolupament de les festes majors i altres esdeveniments de gran afluència.

També s'ha acordat que l’Ajuntament de Terrassa es presentarà com a acusació particular en tots els processos judicials que s’iniciïn amb motiu d’agressions sexistes o sexuals produïdes en festes, celebracions o esdeveniments realitzats en espais o recintes públics. Una altra mesura proposada és que s'estableixin punts de prevenció contra les agressions sexistes en festes (tant en el recinte ferial com en gran vies) i celebracions, que tinguin com a finalitat la distribució de materials informatius, l'orientació i atenció immediates a possibles víctimes d’agressions sexistes o sexuals.

Es convidarà a col·laborar a les associacions de comerciants, bars i restaurants en la difusió d’aquests materials durant la celebració de les festes i esdeveniments en els quals es realitzi la seva difusió així com la implantació d’actuacions formatives per a la Policia Municipal i els membres de Protecció Civil sobre atenció a víctimes  d’agressions sexistes o sexuals.

També es vol incloure de logos i lemes de les campanyes dissenyades a l’efecte en els díptics, programes i diferents materials que es difonguin amb el motiu de la celebració de festes i esdeveniments d’especial afluència. Finalment es proposa la creació d’un Observatori que vetlli per la seva aplicació i amb la participació dels col·lectius feministes de la ciutat.