Terrassa tindrà un protocol contra les agressions sexistes a les festes majors i en els espais d'oci

El ple municipal de febrer va aprovar les propostes de resolució proposades pels col·lectius feministes de la ciutat

per Redacció, 26 de febrer de 2018 a les 09:06 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 26 de febrer de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Terrassa s'ha compromès a crear un protocol per lluitar contra les agressions sexistes a les festes majors i en espais d'oci en altres esdeveniments de la ciutat. El ple del mes de febrer va aprovar per unanimitat les propostes presentades per Terrassa En Comú, ERC-MES i la CUP a petició del Casal de la Dona i dels col·lectius Rudes Rebels, Quart Creixent i la Guerrilla dels Cossos.

El protocol aprovat estableix desenvolupar campanyes institucionals de caràcter específic contra les agressions sexistes o sexuals, mitjançant l’edició de materials com per exemple tovallons, vano, cartells, adhesius, banderoles, vasos.., logos i cartells durant el desenvolupament de les festes majors i altres esdeveniments de gran afluència.


També s'ha acordat que l’Ajuntament de Terrassa es presentarà com a acusació particular en tots els processos judicials que s’iniciïn amb motiu d’agressions sexistes o sexuals produïdes en festes, celebracions o esdeveniments realitzats en espais o recintes públics. Una altra mesura proposada és que s'estableixin punts de prevenció contra les agressions sexistes en festes (tant en el recinte ferial com en gran vies) i celebracions, que tinguin com a finalitat la distribució de materials informatius, l'orientació i atenció immediates a possibles víctimes d’agressions sexistes o sexuals.

Es convidarà a col·laborar a les associacions de comerciants, bars i restaurants en la difusió d’aquests materials durant la celebració de les festes i esdeveniments en els quals es realitzi la seva difusió així com la implantació d’actuacions formatives per a la Policia Municipal i els membres de Protecció Civil sobre atenció a víctimes  d’agressions sexistes o sexuals.

També es vol incloure de logos i lemes de les campanyes dissenyades a l’efecte en els díptics, programes i diferents materials que es difonguin amb el motiu de la celebració de festes i esdeveniments d’especial afluència. Finalment es proposa la creació d’un Observatori que vetlli per la seva aplicació i amb la participació dels col·lectius feministes de la ciutat.

 

Participació