VÍDEO Guardiola insisteix amb el llaç groc: «Abans que entrenador soc persona»

L'entrenador del Manchester City torna a lluir el símbol de suport als presos polítics tot i la sanció de la Federació Anglesa

Pep Guardiola, a la posterior roda de premsa després de la final de Copa
Pep Guardiola, a la posterior roda de premsa després de la final de Copa | Youtube
Redacció
26 de febrer del 2018
Actualitzat a les 8:31h

L'entrenador del Manchester City, Pep Guardiola, ha tornat a lluir aquest diumenge el llaç groc en suport als presos polítics catalans, tot i la sanció de la Federació Anglesa de futbol. El moment no ha estat trivial: la final de la Copa de la Lliga, on el City s'ha imposat per 3-0 l'Arsenal. Ha estat el primer títol del tècnic amb l'equip britànic.

A la roda de premsa posterior al matx, Guardiola ha estat qüestionat sobre el llaç groc (podeu veure la seva resposta al vídeo, a partir del minut 3,30). Ha contestat el següent: “Si he incomplert les normes, accepto la multa. Però abans que entrenador soc persona. Això és un tema d'humanitat. Hi ha quatre persones que estan a la presó, i altres fora del país. Per patir aquestes condemnes has de tenir armes, i les seves armes només han estat els vots i les urnes. Esperem que en el futur l'estat espanyol pugui ajudar aquesta gent a sortir de la presó. Abans que entrenador soc un ser humà. Vosaltres vau fer el Brexit, vau deixar a la gent preguntar, vau permetre el referèndum d'Escòcia. Això és el que demanàvem. Tot el món és innocent fins que un jutge probi que ets culpable. Ells no han estat jutjats. Portaré sempre el llaç, encara que no el vegin el portaré. Ja ho saben, no es una qüestió. La UEFA té una altra interpretació. Al club defensarem el que pensem i ja està. Defenso les iniciatives individuals. En aquest moment em poso al costat dels que han defensat la llibertat. Hi ha gent que ha robat milers de milions a Espanya i estan fora. I altra gent que no han fet res estan a la presó”.

Durant la final a Wembley, molts seguidors del Manchester City han utilitzat llaços grocs per donar suport al seu entrenador, com podeu veure a sota: