Castellbisbal posa en marxa la zona taronja d'aparcament

L’Ajuntament definirà 24 places de zona taronja per garantir un sistema de rotació de l’aparcament gratuït per a l’usuari

per Redacció, 25 de febrer de 2018 a les 12:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 de febrer de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El 5 de març, entrarà en funcionament la zona taronja a Castellbisbal amb un total de 24 places d’aparcament distribuïdes en diversos carrers del centre urbà. Del total d’estacionaments definits com a zona taronja, 11 corresponen a places que actualment són de zona blava.

La implantació de la zona taronja garantirà un sistema de rotació en l’estacionament gratuït per a l’usuari, ja que podrà aparcar-hi durant un màxim d’una hora sense haver de pagar. Per garantir que es respecti aquest marge horari, hi haurà un doble sistema de control: d’una banda, a càrrec de la Policia Local i d’agents cívics; i d’altra, mitjançant un sistema de sensors que s’instal·laran en diversos aparcaments i que n’efectuaran un control automatitzat.

 
L’equip de govern confia en l’eficàcia de la zona taronja i té la voluntat d’ampliar-ne el nombre de places progressivament (en detriment de la zona blava). És per això que un cop entri en funcionament s’hi faran diverses avaluacions per comprovar-ne la idoneïtat i la conveniència.La zona taronja funcionarà durant el mateix horari que la zona blava; és a dir, de dilluns a divendres, de 9.00 a 14.00 i de 17.00 a 20.00 hores i els dissabtes, de 9.00 a 14.00 hores.
 
Els conductors que hi estacionin hauran de deixar un disc horari a l’interior del vehicle indicant l’hora en què hi han aparcat. Aquest disc es lliurarà als comerços locals i, en cas que no disposar-ne, també es podrà deixar l’hora anotada en un paper.
 
Distribució de la zona taronja

Les places de zona taronja es distribuiran en diferents carrers del nucli urbà. A l’avinguda
Gaudí és on n’hi haurà més: un total de set.  La resta, es distribuiran als carrers Major, Sant
Mateu i Sant Lluc (tres places en cada un d’aquests punts) i a la plaça de Lluís Companys i als
carrers de Pompeu Fabra, Les Vinyes i Jacint Verdaguer es definiran zones taronja de dos
estacionaments en cada espai. En total, 24 places. (Podeu veure la ubicació exacta en el
plànol adjunt).
 
Pla de pacificació

La implantació de la zona taronja és una més de les mesures que l’Ajuntament de Castellbisbal impulsa en el marc del Pla de pacificació del centre urbà que té per objectiu aconseguir una millor convivència entre vianants i trànsit de vehicles al nucli urbà. A més, la mesura dona resposta a les peticions de molts veïns que havien proposat la zona taronja com un complement a la zona blava per afavorir la rotació en l’estacionament i potenciar les compres als comerços locals.

 

Participació