CCOO lamenta que l’Ajuntament no reculli la moció dels sindicats majoritaris sobre la vaga del 8 de març

El sindicat assegura que van entrar una moció en temps i forma el passat 12 de febrer, que no es va debatre al ple d'aquest dijous

Redacció
23 de febrer del 2018

CCOO del Vallès Occidental ha lamenta que la moció que van presentar sobre la vaga laboral del 8 de març quedés en paper mullat i no arribés al ple. En un comunicat el sindicat explica que el passat dia 12 de febrer es va registrar a les oficines municipals de l’Ajuntament de Terrassa, en temps i forma, una moció al ple municipal del dia 22 demanant suport a la vaga laboral convocada per CCOO i UGT per al 8 de Març.

"Lamentem profundament que davant una jornada de reivindicació i lluita com la que està convocada, contra les bretxes salarials, els sous de misèria i contra totes les violències masclistes que pateixen les dones, l’Ajuntament de la ciutat no hagi tingut ni tan sols en consideració traslladar la moció dels sindicats majoritaris i més representatius  a la Junta de portaveus per la seva aprovació i sí la d’altres col·lectius i organitzacions pel mateix motiu".

La moció que van presentar amb la consigna "Volem i ens volem vives i lliures, unim-nos per a la igualtat!", contempla diversos acords:

1. Donar suport a la vaga laboral convocada per CCOO i UGT de 2 hores per torn el dia 8 de març, i sumar-nos a les concentracions previstes per al mateix dia, a les 12 hores, a les places i portes dels ajuntaments.

2. Donar suport a la vaga de consum, a la vaga de cures i a la vaga d’estudiants del dia 8 de març.

3. Defensar la pujada dels salaris i de les pensions, garantint la recuperació del poder adquisitiu, especialment dels més baixos, i l’increment de l’SMI.

4. Plans d’igualtat obligatoris en totes les empreses com a veritable eina per garantir la igualtat d’oportunitats entre dones i homes, i per evitar la bretxa salarial i els assetjaments sexuals.

5. Instar els grups parlamentaris presents al Congreso de los Diputados a l’aprovació d’una llei transparència i d’igualtat salarial que posi fi a la bretxa salarial real entre dones i homes al nostre país.

6. Demanar al Govern central la ratificació del conveni 189 de l’OIT (Conveni sobre el treball decent per les treballadores i treballadors de la llar).

7. Establir el compromís amb la lluita contra la precarietat social i laboral, amb la priorització de pressupostos per a les polítiques públiques per al benestar: dependència, salut, educació i criança.

8. Fomentar i donar suport a la lluita contra la xacra social de la violència masclista i exigir la posada en marxa immediata del Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere amb una dotació pressupostària real.