Una guia «online» permet als usuaris saber el tipus de llicència d'obres necessita

Un qüestionari permet descobrir a l’usuari quin permís municipal o comunicació prèvia ha de presentar a l’Ajuntament

Redacció
24 de febrer del 2018
Actualitzat el 26 de febrer a les 8:44h
L’Ajuntament de Terrassa posa a disposició de la ciutadania el nou "Qüestionari d’obres", una eina online que serveix per determinar quin tipus de sol·licitud de llicència o comunicació prèvia cal presentar abans d'executar una construcció, instal·lació o obra.

L’usuari pot saber quin permís necessita per fer petites reformes o bé grans construccions. Només cal que accedeixi a la seu electrònica de l’Ajuntament de Terrassa, a través d'aquest enllaç de Google Chrome, i respongui a les preguntes formulades triant una de les tres, quatre o cinc opcions plantejades a cada qüestió. Al final del qüestionari, l’usuari obté la resposta desitjada, amb el tipus de permís que ha de cursar, el preu de la taxa que ha d’abonar i la documentació tècnica requerida.

L’objectiu del projecte és facilitar al màxim la informació al ciutadà que vol fer una obra, construcció o instal·lació i no sap quin permís o comunicació ha de cursar davant l’Ajuntament. Actualment, hi ha sis procediments diferents: llicències d’obres majors, llicències d’obres menors, llicències d'obres menors de serveis i instal·lacions, comunicacions prèvies d'obra, comunicacions prèvies d'obra de reforma o adequació de locals, així com del muntatge d'antenes de telefonia i comunicacions prèvies d'obres de serveis i instal·lacions.

Des del mateix web, l’usuari pot fer directament la sol·licitud de llicència o la comunicació, o bé descarregar-se els impresos, com formularis de sol·licitud, models de declaració responsable o de nomenament de contractista, el qüestionari d’estadística d’edificació i habitatge o bé el full informatiu de detalls constructius d’escomesa, vorera i calçada, entre d’altres.