Dia de treva abans d'un avís per la caiguda del mercuri

Sol generalitzat per tot el país i les pluges quedaran limitades al Pirineu

Temperatures semblants a les d'aquest dilluns
Temperatures semblants a les d'aquest dilluns | Albert Segura
Redacció
20 de febrer del 2018
Actualitzat a les 9:41h
Segons informa el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), aquest dimarts fins a migdia cel estarà entre mig i molt ennuvolat en general pel pas de bandes de núvols alts i mitjans. A partir de llavors la nuvolositat minvarà, si bé a punts del quadrant nord-est hi haurà intervals de núvols baixos la resta de la jornada. A més, al vessant nord del Pirineu el cel es mantindrà cobert tot el dia.

Al vessant nord del Pirineu s'esperen precipitacions entre febles i moderades durant tot el dia, així com també a la resta de l'extrem nord del Pirineu; a més, a la resta de la serralada també en són probables, tot i que seran més disperses i aïllades. A banda, a l'extrem nord-est s'esperen algunes precipitacions febles i disperses, i en són possibles fins a migdia al massís del Port. S'acumularan quantitats abundants de precipitació al vessant nord del Pirineu, fins i tot molt abundants als sectors més elevats, i quantitats entre minses i poc abundants a la resta de la serralada.

Al quadrant nord-est i al massís del Port les quantitats acumulades seran minses. La cota de neu se situarà entorn dels 1.300 metres, si bé al final del dia baixarà fins als 1.000 metres al vessant nord del Pirineu, i fins als 1.200 a la resta de la meitat nord. Hi haurà borrufa al Pirineu i Prepirineu.

La temperatura mínima serà semblant o lleugerament més alta i se situarà entre els 1 i 6º C al Pirineu i Prepirineu, entre 3 i 8º C a la depressió Central i entre 5 i 10º C a la resta del territori. La temperatura màxima serà similar o lleugerament superior, si bé al Pirineu serà lleugerament més baixa. Se situarà entre 4 i 9º C al Pirineu, entre 6 i 11º C al Prepirineu, entre 10 i 15º C a la resta del terç nord i entre 13 i 18º C a la resta del país.