El 25% dels pisos buits de grans tenidors es destinen a famílies necessitades del Vallès

El Consell Comarcal critica els incompliments de les entitats financeres, subscrits amb l'Agència de l'Habitatge de Catalunya

Redacció
19 de febrer del 2018
Actualitzat el 22 de febrer a les 11:31h
Un 25% dels habitatges buits del Vallès en mans de grans tenidors es lliuren a famílies en situació de vulnerabilitat. Una xifra insuficient i que no s'adequa als acords que les entitats financeres van arribar amb l'Agència de l'Habitatge de Catalunya. Així ho sosté el Consell Comarcal del Vallès Occidental.  

Segons aquest pacte, diverses entitats cedien temporalment uns 4.600 pisos buits per a finalitats socials. En el cas del Vallès se n’han lliurat 260, poc més de la meitat del total comptabilitzat per l'òrgan supramunicipal, 496. I d’aquests, només 130 han acabat sent lliurats efectivament a famílies amb necessitats socials. Molts dels immobles que es lliuren es troben ocupats o no estan en condicions per ser utilitzats.

Per això, des del Consell Comarcal es farà un requeriment a les entitats financeres, perquè compleixin "nous acords" i es faci "amb les demandes socials existents" en matèria d'habitatge, subratllant "la necessitat" de tirar-los endavant. També reclamarà a l’Agència d’Habitatge disposar d’un sistema d’informació contínua a nivell comarcal, així com la participació de l’ens a les reunions de seguiment.