Terrassa tindrà una nova figura de bestiari popular, festiva i combativa

Vol recordar la primera bèstia documentada a la ciutat fa 400 anys, una mulassa

Redacció
18 de febrer del 2018
Actualitzat el 22 de febrer a les 11:33h
Un grup de joves impulsa una nova figura de bestiari popular, la Mulassa punki, que vol recordar la primera bèstia documentada a la ciutat fa 400 anys i que es caracteritzarà pel seu caràcter popular, festiu i reivindicatiu.

La intenció del grup de joves vinculats a l’Associació Cultural Popular Terrassenca La Xemeneia és fer una bèstia totalment diferent de les que ja existeixen a la ciutat. Estèticament, volen que tingui un estil modern, semblant a la Mulassa del Pi de Barcelona o a la de Tarragona, que sigui portada per dues persones i que, a més, pugui tenir diverses funcions, com ara tirar foc o vi.

A banda, vol ser una bèstia amb una personalitat pròpia, i, en paraules dels impulsors,
una mica punki, que la descriuen com una Mulassa laica, feminista, antiracista, anticapitalista, i antifeixista sense oblidar que un dels principals pilars serà la festa i, per tant, passar-ho bé.

Està previst que la Mulassa tingui un grup propi, amb músics inclosos i que la seva construcció es faci a través de finançament popular, tot i que encara no hi ha data de presentació de la nova bèstia de Terrassa. 

El primer acte popular que es farà per recollir fons serà un concurs de bitlles catalanes que se celebrarà el diumenge 18 de març a les 10h a la plaça de Rosa Mora, al barri de Sant Pere de Terrassa.