El govern municipal vol esperar al pla director del Mercat per arranjar el refugi

L'Ajuntament respon a la CUP que ja es fan visites guiades al refugi antiaeri del Mercat

El Mercat de la Independència de Terrassa
El Mercat de la Independència de Terrassa | Cedida
Redacció
17 de febrer del 2018
Actualitzat a les 20:35h
Després de la moció entrada per la CUP on demanen obrir al públic el refugi antiaeri del Mercat de la Independència, l’Ajuntament de Terrassa assegura que l'elaboració d'un Pla Director del Mercat, aprovada en una proposta de resolució en el ple del passat mes de novembre, ha de permetre definir el futur Mercat de la Independència així com estudiar les reformes necessàries per adequar l’edifici a les necessitats actuals, tant en l’àmbit patrimonial, com urbanístic i comercial.

El tinent d’alcalde de Cultura, Innovació i Projecció de la Ciutat, Amadeu Aguado ha explicat, en relació a la proposta que ha fet el Grup Municipal de la CUP per condicionar el refugi antiaeri del Mercat de la Independència, que “No tindria sentit fer ara una inversió en l’adequació d’un espai inclòs dins del futur Pla Director del Mercat de la Independència. Creiem que primer, de la mà dels agents implicats i mitjançant aquest Pla Director, cal analitzar, valorar i posar negre sobre blanc per clarificar quines són les accions necessàries i poder abordar-les posteriorment i de manera integral, i amb el consens dels comerciants”. Aguado afegeix que “D’entre les reformes que es faran al Mercat, les del refugi seran, evidentment, un element de consolidació de l’atractiu del recinte.”

El Museu de Terrassa, a través de la seva guia d’activitats didàctiques adreçada a alumnat d’ESO, batxillerat, cicles formatius, educació d’adults i al públic en general ja ofereix l’oportunitat de participar en visites al refugi antiaeri situat al soterrani del Mercat. Aquestes visites es duen a terme a través de diferents sessions i itineraris organitzades al llarg de l’any.

L'Ajuntament explica que segons els estudis i valoracions realitzats pels tècnics del Servei Municipal de Patrimoni i Manteniment Urbà, l’adequació del refugi antiaeri per poder programar visites guiades de forma regular requeriria diferents i importants actuacions. Entre elles, l’enderroc d’una part dels antics magatzems, l’adaptació dels esgraons per fer-lo accessible, dotació de noves instal·lacions de control d’incendis, electricitat, conducció i bombeig de les aigües freàtiques, ventilació forçada o la rehabilitació dels elements, tant en la seva vessant estructural com en els acabats, entre d’altres actuacions.