Detinguts dos lladres per robar a l'Alcampo de Sant Quirze accedint per un fals sostre

Van cometre tres robatoris amb força en botigues de telefonia mòbil

Redacció
15 de febrer del 2018
Actualitzat a les 19:16h
Els Mossos d'Esquadra van detenir el 9 de febrer dos lladres especialitzats en els robatoris amb força en botigues ubicades en grans centres comercials de Sant Boi de Llobregat i l'Alcampo de Sant Quirze. Tenen 28 i 40 anys i són de nacionalitat romanesa.

Al Vallès van actuar en aquesta gran superfície, la nit de 6 de febrer, on van forçar botigues de telefonia, accedint amb la retirada de les plaques d’un fals sostre que permetia anar fins als magatzems dels locals i així evitar de nou que les alarmes s’activessin. Es van endur 3.300 euros i 84 telèfons mòbils. 

La investigació, però, es remunta el passat 5 de febrer quan la policia catalana va tenir constància que s’havien produït tres robatoris amb força en botigues d’un centre comercial de Sant Boi. En arribar al lloc, van constatar que el mètode utilitzat pels lladres per entrar als establiments havia estat el butró. Després de violentar el sostre del centre comercial van accedir als conductes de l’aire que, al seu torn, permetien arribar a les botigues a través d’un fals sostre. D’aquesta manera, aconseguien evitar l’activació de les alarmes. Es van endur 1.278 euros de caixes enregistradores i 3.349 d’una de les caixes fortes.

Cotxe de lloguer i allotjament a Gavà
 
Les primeres indagacions van conduir els policies cap a dos sospitosos i un vehicle de lloguer amb el qual es desplaçaven. Posteriorment, van constatar que els lladres s’allotjaven temporalment en uns apartaments de Gavà i el dia 6 de febrer van establir una vigilància. Així, la nit d'aquest mateix dia van observar com els dos lladres sortien de l'habitatge per anar a l'Alcampo i van tornar de matinada. Una rutina que van repetir al dia següent.  

El fet que haguessin actuat novament va provocar que els investigadors establissin un dispositiu policial per a la seva detenció el mateix dia 8. Els agents van arrestar un dels dos homes quan conduïa el vehicle de lloguer cap al migdia i l’altre una hora després a l’apartament de Gavà.

Van localitzar al vehicle dos intercomunicadors, una llanterna i tres telèfons mòbils sostrets d’una de les botigues. Al registre que es va fer a l’apartament els investigadors hi van localitzar 79 telèfons mòbils i 7.470 euros. A més, un dels dos detinguts duia 480 euros que, sumats, arribaven als 7.950 euros, gairebé la quantitat exacta producte dels robatoris.

Operació per detenir-los

A més a l’escorcoll domiciliari també hi van trobar dos rellotges i dos auriculars, sostrets en un dels robatoris d’una de les botigues de telefonia, a banda d’un plànol manuscrit corresponent a la ubicació dels establiments violentats a Sant Quirze.

Els dos lladres van acreditar la seva identitat amb cartes d’identitat romaneses falsificades, motiu pel qual també se’ls atribueix un delicte de falsedat documental. Els detinguts van passar a disposició judicial el dia 10 de febrer i el jutge els va decretar la seva llibertat amb càrrecs.