La Moncloa pretén introduir el castellà com a llengua vehicular a l'escola per la via del 155

El govern espanyol estudia crear una casella perquè els pares puguin triar el castellà com a llengua per escolaritzar els seus fills | La proposta ha transcendit després d'una reunió entre Rajoy i la cúpula de Societat Civil Catalana a la Moncloa

Redacció
15 de febrer del 2018
Actualitzat el 17 de febrer a les 12:24h
El Ministeri d'Educació estudia si en l'aplicació del 155, a través del qual assumeix les competències del Departament d'Ensenyament, pot modificar les normes de preinscripció escolar i incloure, en l'imprès que omplen les famílies, una casella per a què els pares puguin triar el castellà com a llengua vehicular amb què volen escolaritzar els seus fills.

Així ho ha explicat el secretari d'Estat d'Educació, Marcial Marín, que també ha assegurat que el govern espanyol és ''sensible amb el problema''. Marín creu que encara hi ha temps i per tant, ha augurat que la decisió es comunicarà d'aquí a unes setmanes. El període de preinscripció escolar a Catalunya és habitualment, a finals de març.

La proposta ha transcendit després d'una reunió entre el govern espanyol i la cúpula de Societat Civil Catalana. Els responsables de l'entitat espanyolista han explicat a Rajoy el seu pla d'actuació de l'entitat per aquest 2018 a fi de "promoure la convivència i la concòrdia" a Catalunya. D'altra banda, Mariano Rajoy ha compartit a través de Twitter les bones perspectives amb què encarava la reunió i la proximitat amb Societat Civil Catalana a l'hora de "fomentar la cohesió i la convivència entre ciutadans a Catalunya". 

Cop de porta a Torrent

Si bé Rajoy ha obert les portes de la Moncloa a l'entitat espanyolista, el president del Parlament, Roger Torrent, no va tenir tanta sort. Torrent va enviar una carta en què demanava trobar-se amb el president espanyol per explicar-li l'excepcionalitat de la situació política i la proposta d'investir Carles Puigdemont. Torrent volia transmetre al cap de l'executiu "la situació anòmala" que viu el legislatiu de Catalunya. Però des de presidència ni tan sols van esperar a rebre la missiva. Moncloa va deixar ben clar que no rebria Torrent perquè "les qüestions judicials no són competència de Rajoy".