El PSC vol que la Generalitat cedeixi la gestió dels equipaments cívics a l'Ajuntament

Els Socialistes consideren necessari que la Generalitat de Catalunya incorpori la visió territorial en els equipaments cívics

Redacció
15 de febrer del 2018
Actualitzat el 21 de febrer a les 18:44h
El Grup Municipal Socialista portarà aquesta proposta de resolució al proper ple ordinari que se celebrarà dijous, 22 de febrer, a l’Ajuntament de Terrassa. Volen demanar a la Generalitat la cessió de la gestió dels equipaments cívics, sense que aquesta acció impliqui cap mena de canvi en la titularitat dels locals.

Els socialistes asseguren que "la coexistència en el territori amb equipaments cívics equivalents gestionats pels ens locals, fa convenient per raons d’eficàcia i eficiència, que sigui l’Administració més propera la que sustenti la gestió directa dels serveis que es presten en aquests equipaments”.

Els Socialistes consideren necessari que la Generalitat de Catalunya incorpori la visió territorial en els equipaments cívics, per tal de "facilitar el lideratge de l’Administració local en la seva gestió operativa, i garantint així l’aplicació del principi d’equitat territorial". En la moció, el Grup del PSC a l’Ajuntament de Terrassa afirma que planteja aquesta proposta com un pas més en la definició del nou Pla d’equipaments. Per això, afirmen, "seria necessari i òptim que fos el mateix Ajuntament de Terrassa qui gestionés
tots els centres cívics ubicats a la nostra ciutat".

Aquesta moció promoguda pels Socialistes arriba en un moment clau per a la xarxa d’equipaments cívics. Recentment, la Generalitat de Catalunya ha anunciat la seva intenció de reconvertir els casals de gent gran d’arreu de Catalunya en casals cívics. Una mesura que, segons el PSC, hauria de venir acompanyada d’un canvi en la gestió, que consideren que hauria de ser de caràcter municipal.