Política

Terrassa en Comú demana que la ciutat se sumi a la vaga feminista

L'acord proposa donar suport a la proposta de vaga feminista facilitant la informació perquè les treballadores s'hi puguin adherir

per Redacció, 14 de febrer de 2018 a les 15:55 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de febrer de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Terrassa en Comú ha presentat un Acord de Junta de Portaveus de suport i adhesió a la vaga feminista del pròxim 8 de març, Dia Internacional de les Dones. L'acord proposa donar suport a la proposta de Vaga Feminista facilitant la informació perquè  es treballadores s'hi puguin adherir, així com fent una aturada davant el centre de treball on prenguin la veu les dones. 

A més l'acord demana impulsar un grup de treball amb la participació dels grups polítics i les entitats feministes del municipi per articular les reivindicacions de a vaga, així com que l'Ajuntament en faci difusió.

Des de Terrassa en Comú recorden que la proposta que van llençar les feministes argentines al crit de "Ni una menys, vives ens volem" s'ha convertit en una mobilització global. I per això expliquen que aquest any la vaga ha d'arribar més lluny i visibilitzar amb una vaga més àmplia a la de 2017. Una vaga on ningú pugui mirar cap a un altre costat. Una vaga on la Comissió 8 de març del moviment feminista crida a reflexionar col·lectivament què poden fer tots i cadascun dels homes per canviar una situació sobre la qual ja s'haurien d'haver manifestat contraris. Una vaga que va més enllà del que s'identifica com aturada laboral perquè la participació de les dones és nuclear en totes les esferes de la vida, i la vaga ha d'assolir també altres treballs i espais: el de les cures, el consum, la vida estudiantil i associativa.

El grup municipal assegura que l'acord ha estat traslladat al Consell Comarcal del Vallès Occidental demanant que els altres ajuntaments de la comarca també s'hi sumin.

 

 

Participació