El terrassenc Marc Sumsi i Tolo Genestar presenten el disc «Jewist Life»

La presentació és el divendres 16 de febrer a les 11h a El Cultural, el restaurant del Centre Cultural de Terrassa

Redacció
14 de febrer del 2018
Actualitzat a la 13:44h
El terrassenc Marc Sumsi al piano i el menorquí Tolo Genestar al clarinet presenten el disc Jewist Life, Portraits of the Past, una fusió els dos instruments en aquest projecte intimista que beu de la identitat i la història jueva contemporània. 

La presentació es fa aquest divendres 16 de febrer a les 11h a El Cultural, el restaurant del Centre Cultural de Terrassa i anirà a càrrec de l'​Albert Torrens, periodista i presentador de Catalunya Música.

Jewist Life, Portraits of the Past incursiona en la identitat i la història jueves explorant alguns d’aquests romanents que va deixar l’esdevenir de la cultura al llarg del segle XX. Durant el clima hostil d’aquell segle, la música va continuar tenint lloc en els contextos més diversos i habitant en les memòries individuals disseminades arreu. Va ser present en la cruesa dels murs d’un camp de concentració, va reposar en la memòria d’un jove exiliat de la seva pàtria i de la Història, va ser una manera d’expressar-se per la indignació d’un dissident, o una evocació nostàlgica cantada mar enllà. Al ser una música amb història, aquest projecte
va més enllà de l’entreteniment, també comunica i ensenya, simulant una classe d’història en una sala de concerts.

Gravat i editat el 2017 pel segell discogràfic Temps Record, Jewish Life f uneix la tradició de la música clàssica amb les sonoritats especials del worldmusic i la màgia de visual arts. 

MazikDuo
L'amistat entre els integrants de MazikDuo és anterior a la creació del conjunt de cambra. Tolo Genestar (clarinet) i Marc Sumsi (piano), tots dos nascuts el 1991, van compartir i es van graduar a la mateixa promoció (2013) del Conservatori Superior del Liceu de Barcelona; amb Isaac Rodríguez i Miquel Ferrer, els seus respectius professors i on, a més, Marc va guanyar el Premi Extraordinari de Final de Carrera.

Per tal de perfeccionar les seves carreres musicals, Tolo segueix la seva formació al Conservatori Nacional de Niça (França) amb un màster en Classical Music Performance i Marc s'especialitza com a clavecinista a l'ESMUC. Aquest període comporta grans èxits per la carrera solista dels músics, per exemple: el 1r Premi Arjau 2015 del clarinetista o la seva final a la International Birkfeld Competition 2015 a Àustria. Però el seu gran èxit arriba el 2016 quan guanya el Premi Especial Unesco de Barcelona amb la qual ha realitzat una gira nacional interpretant el Concert K622 de Mozart. Alhora, Marc s'alça amb el 1r Premi Vilafranca de Piano o el 1r Premi de Música Antia de Tolosa (2016).

Després d'aquest període de grans èxits personals neix Jewish Life, fruit d’una maduresa musical consolidada i una ambició per obrir-se a nous horitzons. Amb una gran projecció per endavant, els intèrprets compaginen el treball amb altres projectes orquestrals i docents.