Terrassa tindrà deu nous autobusos híbrids

Costaran prop de 3,5 milions d'euros i es posaran en funcionament la primavera del 2019

Autobús híbrid de Terrassa
Autobús híbrid de Terrassa | Ajuntament de Terrassa
Redacció
22 de febrer del 2018
Actualitzat a les 19:09h
L’Ajuntament de Terrassa ha aprovat per unanimitat la compra deu nous autobusos urbans híbrids per renovar la flota de Transports Municipals d’Egara S.A. (TMESA), l’empresa que gestiona el servei d’autobusos de transport públic a la ciutat. La inversió prevista per la compra d'aquests deu nou vehicles és de 3.483.142,75 euros.

Els 10 nous vehicles substituirien els més antics i es posarien en marxa la primavera del 2019. Segons fonts municipals, l’objectiu és anar renovant de manera continuada la flota a mida que els vehicles envelleixin. Actualment, TMESA compta amb un total de 65 vehicles, amb una edat mitjana de 9 anys. 

Des de juliol del 2017, ja funcionen a Terrassa 6 autobusos híbrids de 12 metres, que han permès la millora dels paràmetres mediambientals per la reducció d’emissions.

Qualitat de l'aire
Aquesta proposta respon al compromís adoptat pel Govern Municipal de renovar la flota amb l’adquisició de cinc vehicles per any i també al compromís mediambiental, tal com recull el Pla de Qualitat de l’Aire i el Pla de Mobilitat Urbana 2016-2021.

Com funciona un autobús híbrid?
Els autobusos híbrids s’engeguen elèctricament i el motor dièsel no arranca fins que el vehicle no assoleix els 20 km/h. A més, no només inicien la marxa en silenci sinó que les portes, el sistema de climatització, els frens i altres sistemes auxiliars s’activen també elèctricament, amb la qual cosa es redueix notablement el soroll durant el trajecte.