VÍDEO Hoquei sobre gel al llac de Puigcerdà, una imatge esperada des de fa anys

Les baixes temperatures d'aquests dies ha permès practicar-hi un esport que feia temps que no es podia jugar

Aquest matí al llac de Puigcerdà s'ha realitzat un partit d'entrenament d'hoquei gel
Aquest matí al llac de Puigcerdà s'ha realitzat un partit d'entrenament d'hoquei gel | Ivan Sanz
Redacció
11 de febrer del 2018
Actualitzat a les 19:43h

L'hivern de 2017-18 deurà passar a la història de Puigcerdà, i de la Cerdanya en general, com un dels més freds dels darrers anys. I dels que més ha nevat en cotes baixes, i és que ja es porten comptabilitzades fins a 13 nevades de diferent gruix des del passat mes de novembre.

Avui mateix, aquesta matinada, ha tornat a nevar a la capital cerdana i el fred està sent especialment intens des de fa dies, un fet que ha provocat que la làmina de glaç que cobreix el llac de Puigcerdà vagi guanyant mil·límetres cada dia que s'avança en el calendari. Un fet força excepcional, i que és el que ha permès que aquest matí s'hagi jugat un partit d'entrenament de jugadors sèniors i veterans del Club de Gel de Puigcerdà. Fa setmanes que el llac és glaçat, com cada hivern, però no amb el gruix i permanència en dies com està passat en aquest hivern.

60 anys d'hoquei gel a Puigcerdà

Precisament enguany l'equip d'hoquei gel de Puigcerdà compleix 60 anys, i en aquestes circumstàncies semblava adient que alguns jugadors de l'equip d'hoquei gel s'hagin atrevit a recordar els orígens del club. Per aquest motiu una vintena de jugadors han adequat un racó del llac per jugar-hi un partit d'entrenament. Salva Barnola, entrenador i tècnic de l'equip sènior i Sub20, ha declarat a Nació Cerdanya que "just aquest cap de setmana juguem contra el Barça, quan també es compleixen 60 anys de la creació del club que va néixer precisament jugant a hoquei sobre aquest mateix llac".

Barnola ha recordat que jugar sobre un llac natural "té molts riscos. Ho hem fet algun cop al llac de Malniu, però aquell només té un metre i mig de fondària i aquest en té molts més", ha advertit el tècnic del gel Puigcerdà. En qualsevol cas, el fet de jugar sobre l'estany és una acció que "cadascú fa sota la seva responsabilitat", ha matisat.

Salva Barnola ho ha explicat aquest matí, amb un estic entre mans i calçat amb uns patins sobre el llac, que per a jugar el partit s'ha demanat permís a l'Ajuntament. Abans, però, s'han assegurat que el gruix de gel era el suficient, sense que això vulgui dir que el risc sigui 0.

Fins al llac, quan encara no eren ni les 10 del matí, desenes de curiosos s'hi han apropat per veure una situació que fa gairebé 60 anys que no es podia veure. I és que a partir de les 9 del matí les imatges inèdites del partit han començat a circular per les xarxes socials, ja sigui Facebook, Twitter i, sobretot, Whatsapp.
 

Aquest matí al llac de Puigcerdà s'ha realitzat un partit d'entrenament d'hoquei gel Foto: Ivan Sanz