Sabadell també vol parades intermèdies per reduir agressions sexuals

És una proposta del PSC que durà al ple de febrer

per Redacció, 9 de febrer de 2018 a les 16:41 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 de febrer de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El PSC de Sabadell presentarà una moció al ple del mes de febrer per introduir parades intermèdies per a dones en els recorreguts dels autobusos nocturns de la ciutat. L'objectiu és reduir el risc de patir agressions sexuals i evitar que les usuàries del transport públic hagin de recórrer soles punts de l'espai públic percebuts com a insegurs per aquest col·lectiu.

Els socialistes demanen a l'equip de govern - Crida, ERC, Unitat pel Canvi i Guanyem Sabadell - i a l'empresa TUS – encarregada del servei al municipi - un estudi en aquesta direcció. També plantegen que s'acordin els criteris per aplicar la mesura, com ara l'horari, el màxim d'aturades extra que es podran realitzar entre parada i parada oficial, i qui les podrà sol·licitar.


Aquesta petició arriba després que el passat mes de gener el ple de la ciutat veïna de Terrassa donés llum verda a una proposta de la CUP el mateix sentit. Aquesta mesura es troba en fase de prova pilot a d'altres municipis de l'Estat com Donosti o Bilbao.

"Amb la nostra proposta demanem a l'Ajuntament que es consulti als treballadors de TUS per conèixer la seva opinió sobre la proposta, així com acordar amb ells possibles ajustos o esmenes que facin més viable la implantació de la parada intermèdia", ha indicat el primer secretari del PSC de Sabadell, Pol Gibert. 

Ha afegit que cal assegurar que l'oci nocturn o les jornades laborals que comencen o acaben de matinada "es desenvolupin amb normalitat i seguretat per a tots els ciutadans, especialment per a les dones que poden ser objecte d'agressions sexuals".

Un cop definida la mesura i el seu àmbit d'aplicació, el PSC suggereix contactar amb l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM). 

 

Participació