El fred marca el cap de setmana de Carnestoltes a Terrassa

Les rues obligaran a fer diferents talls i alterar les línies d'autobús

Un cap de setmana farcit de festa al carrer, si el temps ho permet
Un cap de setmana farcit de festa al carrer, si el temps ho permet | Marcel Marsal
Redacció
10 de febrer del 2018
El fred serà protagonista aquest cap de setmana en el que Terrassa surt al carrer per celebrar el Carnestoltes. La Rua de Carnestoltes de dissabte, en la que prendran part una trentena de comparses, sortirà a les 17.45 hores de l’Estació del Nord, i finalitzarà a la plaça de Clavé, passant abans pel Raval de Montserrat, on l’alcalde, Alfredo Vega, acompanyat del tinent d’alcalde de Cultura, Innovació i Projecció de la Ciutat, Amadeu Aguado, i d’altres membres de la Corporació Local, rebrà Sa Majestat el Rei del Carnestoltes Capdetrons, al balcó de l’Ajuntament. Li lliurarà les claus de la ciutat. A aquesta hora està prevista l’arribada de la comparsa oficial que encapçalarà la Rua del 41è Carnestoltes de Terrassa, Petard@s: Petem, de l’entitat La Baixada. Prèviament, la periodista Mariona Tomàs llegirà el pregó i l’alcalde lliurarà una placa a l’autor del cartell guanyador del Concurs de Cartells del Carnestoltes 2018, Xavier Suárez. 

Diumenge, a partir de les 11 hores, serà el torn de la Rua Infantil, en la que hi participaran una quarantena de comparses. La desfilada s’iniciarà a la Rambla d’Ègara amb Pau Claris i finalitzarà a la plaça Nova, passant pel Portal de Sant Roc, el carrer Major, la Plaça Vella, el carrer de l’Església, carrer del Portal Nou i Miquel Casas. En aquest cas, el dispositiu policial comptarà, a més, amb una desena d’agents. 

Afectacions del trànsit 

Dissabte


Entre les 16 i les 23 hores s’anul·laran 13 parades d’autobús del centre i funcionarà una de nova a la carretera de Martorell, entre la Rambla i el carrer d’Arquímedes. Les més afectades seran: de les 16h a les 19h: tall del passeig del 22 de Juliol, entre la plaça de la Bicicleta (crta.de Rellinars) i la plaça de l’Estació del Nord, i també de la Rambla d’Ègara, entre la plaça del Doré i el carrer de Galileu.

Afectarà a les línies 1, 2, 3, 4, 5, 6, 8 i 9, que es desviaran per la carretera de Martorell, l’avinguda d’Àngel Sallent, el Passeig del 22 de Juliol, l’avinguda de Josep Tarradellas i l’avinguda de l’Abat Marcet. Les línies 7 i H es desviaran per l’avinguda de l’Abat Marcet i l’avinguda Jaume I.  

De les 19 a les 23 hores: Apertura de la circulació de vehicles en el Passeig 22 de juliol entre la plaça de la Bicicleta (ctra. de Rellinars) i la plaça de l'Estació del Nord. La Rambla d'Ègara, entre la Plaça del Doré, romandrà tancada a la circulació.

Afectarà a les línies 1, 2, 3, 4, 5, 6, 8, 9 que es desviaran per la carretera de Martorell, l’avinguda d’Àngel Sallent i el passeig del 22 de Juliol fins arribar a l'avinguda de Josep Tarradellas.  

Diumenge

De les 8 a les 13.30 hores: tall de trànsit a la Rambla d’Ègara, entre la plaça del Doré i el carrer de Galileu. Afectarà a les línies d’autobús 1, 2, 3, 4, 5, 6, 8 i 9 que, durant aquest període de temps es desviaran per l’avinguda de l’Àngel Sallent i el carrer de Galileu, segons la línia.