L'oposició de Sant Cugat planteja una altra auditoria per suposats lligams amb el cas 3%

ERC, CUP i ICV-EUiA han presentat una moció d'urgència per debatre-ho al ple de febrer

Redacció
08 de febrer del 2018
Actualitzat a les 17:11h
ERC, ICV-EUiA i la CUP de Sant Cugat han anunciat aquest dijous que plantejaran una nova auditoria per conèixer les adjudicacions d'obra pública a la localitat que tenen indicis d'irregularitats i que podrien estar vinculades al cas 3%. Han plantejat l'auditoria pel fet que coincideixen en el temps les irregularitats amb donacions a les fundacions vinculades a l'antiga Convergència, CatDem i Fòrum de Barcelona, tal com va publicar El País el passat cap de setmana. 

La portaveu republicana, Mireia Ingla, ha explicat que es tracten de construccions a la zona de la Bôbila, el complex esportiu de Mira-sol i habitatges públics a l'avinguda Francesc Macià, entre d'altres. La petició de les tres forces de l'oposició es traduirà en una moació d'urgència de cara al ple de febrer, programat per al dia 19.

La proposta també inclourà la reclamació de tota la informació que ha requerit el jutjat d'El Vendrell (Tarragona), que investiga el cas 3%, i plantejarà portar a la Fiscalia Anticorrupció i a l'Oficina Antifrau de Catalunya aquestes noves adjudicacions, sense descartar tampoc recórrer a la Sindicatura de Comptes de Catalunya.

La portaveu de la CUP, Núria Gibert, ha assenyalat que aquestes suposades donacions, coincideixen en el període que Convergència va perdre la Generalitat: "No sabem si han significat que anessin dopats a les eleccions", ha aclarit i ha suggerit que han pogut adulterar les regles del joc democràtic en comptar amb més finançament il·legal per al partit.

Les tres formacions han coincidit en què ara no és el moment de demanar dimissions, en referència a l'alcaldessa de la localitat, Mercè Conesa: "Demanar-l'hi sense tenir alternativa és una irresponsabilitat". A més, Gibert ha afegit que és possible que hi hagi hagut omissió o negligència, per la qual cosa ha remarcat la necessitat d'aquesta auditoria, perquè s'assumeixin responsabilitats.

Ha "apel·lat a la ciutadania i als seus treballadors públics per si en qualsevol moment han vist alguna cosa que no s'ajusti a llei" perquè aportin dades, de forma anònima, acudint a l'Oficina Antifrau o a la bústia anònima. Ingla ha dit que aquesta petició es fa, perquè l'actual auditoria encarregada, que està en fase de licitació i estudia les adjudicacions a Ferrovial, no es pot alterar.