El projecte de millora de l'ocupació juvenil «En Trajecte» duplica les places

És la quarta edició i s'espera comptar amb una seixantena de joves

Redacció
08 de febrer del 2018
L’Ajuntament de Terrassa, a través del servei de Joventut i Lleure Infantil, posa en marxa la quarta edició del projecte de millora de l’ocupabilitat juvenil En Trajecte, que enguany dobla el nombre de places. Aquest febrer es formaran tres grups, aplegant una seixantena de joves, entre 16 i 20 anys.

El projecte és una acció de millora de l’ocupabilitat adreçada aquesta a nois d'aquesta franja d'edat que han abandonat la seva formació acadèmica i que pretén estimular el seu retorn. L’objectiu és reconstruir l’itinerari acadèmic i professional mitjançant l’orientació, l’acompanyament personalitzat, l’autoconeixement, el reforç de competències i experiències vinculades al món empresarial.

Està articulat a través de sessions de treball grupal -90 hores- i d’acompanyament individual -10-. Les sessions tindran lloc diàriament, en horari de matí, fins al mes de juny. Entre les activitats programades destaquen les visites a serveis municipals i a entitats de la ciutat com ara una sessió de primers auxilis amb Creu Roja, un taller de Circ amb Tub d’Assaig i una dinàmica de grup a través del bàsquet beat, entre d'altres. 

Un total de 94 joves -58 nois i 36 noies- han participat a les tres primeres edicions d’En  Trajecte. La majoria portaven entre sis mesos i un any desvinculats del món acadèmic i, en finalitzar el projecte, 73 s’hi han reincorporat a través de Cicles Formatius de Grau Mig, cursos diversos o Programes de Formació i Inserció.