Terrassa gaudeix d'un llac espectacular i desconegut

A tocar de la gravera del Pla de la Llebre, al terme municipal de Terrassa, s'amaga un paratge idíl·lic que dóna la benvinguda a aquells que busquen gaudir de la naturalesa en estat més pur

La Torre
10 de febrer del 2018
Actualitzat a les 18:58h
El llac es troba dins el terme municipal
El llac es troba dins el terme municipal | J.P.

Vista de l'espai natural Foto: J.P.

 

El municipi de Terrassa ha construit al llarg de la seva història llacs artificials a l'entorn natural per emmagatzemart aigua i distribuir-la a cases, fàbriques i jardins. Els de Can Bogunyà (Lago Petit o Llac Petit) i el de La Xoriguera (Lago Gran o Llac Gran, a can Guitard) en són els millors exemples.

Però vet aquí que a aquests dos, coneguts per bona part de la població, se n'hi ha sumat un altre els darrers anys. En realitat, és una font estancada per la gravera que hi ha al costat, la del Pla de la Llebre. És una autèntica meravella, un espai únic.

Hi ha fauna: ànecs, ocells i altres aninals, arbres de tots tipus... L'aigua és clara, neta, amb un color que de vegades, depèn de com hi arriba la llum, s'assembla al dels grans estanys del Pirineu
 

El llac es troba dins el terme municipal Foto: J.P.


Potser és més ullastrellenc que egarenc, pel lloc on se situa, però, en tot cas és vallesà i pertany al terme de Terrassa. Però només des de fa poc més de 10 anys. I gràcies als canvis dels límits territorials que de tant en tant acorden els ajuntaments per ajustar-se a la realitat. 

Venint de Terrassa, i arribant a Ullastrell, hi ha una urbanització que queda a l'esquerra, el llac és a la dreta, al sud de la gravera i del terme egarenc. Arribar-hi és fàcil si es troba el camí.
 

Panoràmica del llac Foto: J.P.

 

Ubicació del llac Foto: GoogleMaps