En llibertat el presumpte gihadista detingut a Terrassa

Havia lloat els atemptats de Barcelona i Cambrils del passat agost i havia manifestat públicament matar "sis o set espanyols"

Redacció
01 de febrer del 2018
Actualitzat a les 21:37h
El presumpte gihadista, de nacionalitat marroquina de 45 anys, detingut dimarts passat a Terrassa ha quedat en llibertat després que la Policia li hagi pres declaració per les seves activitats relacionades amb l'autoadoctrinamient i suport en favor de les activitats delictives de l'organització terrorista Daesh, segons ha informat Europa Press citant fonts policials.

La Brigada Provincial d'Informació de Barcelona, ​​sota la coordinació de la Comissaria General d'Informació, va detenir aquest home pel seu potencial de perillositat, ja que es considerava un "mujahidi més" i havia manifestat el seu penediment per no haver viatjat a Síria a realitzar la gihad violenta, enaltint i justificant l'acció terrorista esdevinguda el passat mes d'agost a la Rambla de Barcelona.

L'operació es va dur a terme sota la supervisió del Jutjat Central Instrucció 4 i la coordinació de la Fiscalia de l'Audiència Nacional. Els investigadors van alertar de missatges en els quals, davant la impossibilitat de viatjar a Síria per l'actual control fronterer, havia arribat a exposar públicament que "el que pugui fer alguna cosa que la faci, a qui no deixin anar-se'n a Síria que mati a sis o set espanyols".

No dubtava a lloar els actes terroristes comesos a Barcelona i Cambrils, manifestant que si ell tingués una furgoneta gran faria el mateix que "els germans" que van atemptar a la Rambla.

La investigació, iniciada a mitjans de juny de 2017, va acreditar que el detingut visitava nombroses pàgines web en les que s'observaven imatges de gihadistes exhibint armes de guerra i en acció. També convidava a persones del seu entorn a fer el mateix per convertir-se en "veritables musulmans ".

Una rutina molt discreta
 

En el seu dia a dia, vestia a la manera occidental i fins i tot evitava acudir a les mesquites a resar a fi de passar desapercebut. També adoptava mesures de seguretat en matèria de telefonia mòbil i amb el seu vehicle per no ser detectat per les forces policials.

En un comunicat, el Ministeri de l'Interior va assenyalar dimarts que l'operació implica la "neutralització primerenca d'una potencial amenaça, ja que el detingut pateix un fort procés d'autoadoctrinament i es troba en un punt d'adhesió a l'organització terrorista que podria haver-li portat a cometre un atemptat com a actor solitari en sòl europeu tal com reclama Daesh".

També destacava que es regia per la taqiyya, un principi que justifica dur una vida allunyada dels preceptes islàmics en una societat no islamitzada per tal d'atacar-la des de dins. Per aquest motiu, s'explica que fos "molt reservat", ja que evitava aixecar sospites i presumia de no portar barba, vestir pantalons curts i no anar a la mesquita a predicar.