Sant Cugat nomena dos nous fills predilectes

Són el poeta Gabriel Ferrater i el pintor Rudolf Häsler a títol pòstum

L'alcaldessa Mercè Conesa lliurant el títol a la neboda de Gabriel Ferrater
L'alcaldessa Mercè Conesa lliurant el títol a la neboda de Gabriel Ferrater | Localpress
Redacció
30 de gener del 2018
Sant Cugat del Vallès ha nomenat fills predilectes el poeta Gabriel Ferrater i al pintor Rudolf Häsler, un títol pòstum que s'ha acordat per unanimitat en el ple extraordinari, celebrat aquest dilluns al vespre. 

L'acte ha comptat amb la vídua del pintor, Mari Lola, i els seus quatre fills (Anna, Alejandro, Rodolfo i Juan Carlos), a més de la neboda de Gabriel Ferrater, Amalia Zimmermans, i l'alcalde de Reus (Tarragona) -ciutat natal de Ferrater-, Carles Pellicer, entre d'altres.

Sant Cugat ha reconegut la implicació de Ferrater (1922-72) amb la ciutat a través de la seva trajectòria com a poeta influent en la literatura catalana: "Elevant la nostra llengua a les més grans altures expressives, en el seu vessant intel·lectual i crítica en l'àmbit de la lingüística".

També s'ha recordat que el poeta va exercir al municipi vallesà com a professor "convertint la ciutat en un focus literari de primer ordre promovent un centre de tertúlies, trobades i discussions intel·lectuals", i que des de fa 16 edicions se celebra el premi de poesia Sant Cugat en la memòria de Gabriel Ferrater.

Quant a Rudolf Häsler (1927-99), l'Ajuntament ha reconegut la seva implicació amb la ciutat a través de la seva trajectòria artística i com a pintor del segle XX que va recórrer gran part del món: "Va desenvolupar la seva etapa de maduresa a la ciutat, on va establir la seva residència i taller, i va establir un vincle emocional amb el Monestir, els veïns i el món associatiu i artístic de Sant Cugat".