Eclipsi total de superlluna blava: un espectacle únic cada 150 anys

El fenomen astronòmic es podrà veure dimecres i ha generat un interès mundial

L'eclipsi de superlluna blava de sang feia 150 anys que no passava.
L'eclipsi de superlluna blava de sang feia 150 anys que no passava. | NASA
Redacció
29 de gener del 2018
Actualitzat a les 11:50h
Els amants de l'astronomia estan d'enhorabona. Aquest dimecres viuran un d'aquells dies que tenen marcats en vermell en el calendari des de fa molt de temps. El gener s'acomiadarà amb un eclipsi de superlluna blava de sang, un fenomen atípic i espectacular que no es produïa des de feia 150 anys. El nostre satèl·lit experimentarà un eclipsi, una superlluna i una lluna plena (coneguda popularment com a lluna blava) de manera gairebé simultània.

Des de la península ibèrica aquesta superlluna podrà veure's sense cap problema la nit del 30 al 31. L'eclipsi, però, ens passarà desapercebut, ja que el seu moment màxim serà sobre dos quarts de tres de la tarda. La lluna adoptarà un color vermellós perquè la Terra s'interposarà entre el satèl·lit i el sol, tot i que només en gaudiran des d'Amèrica del Nord, Austràlia, el Pacífic i una part del continent asiàtic.



Aquesta superlluna és la tercera d'una sèrie en què la Lluna està en el seu punt més proper al planeta on vivim en la seva òrbita, coneguda com a perigeu, i aproximadament un 14% més brillant que de costum. És, a més, la segona lluna plena del mes. La primera va ser el passat 2 de gener.