Lluís Puig renuncia a la seva acta de diputat

Assegura que fa un "acte de dignitat" per Catalunya |També hi han renunciat Meritxell Serret i Clara Ponsatí i així assegurar la majoria independentista

Redacció
28 de gener del 2018
Actualitzat a les 22:10h
Els consellers Lluís Puig, Meritxell Serret i Clara Ponsatí han renunciat aquest diumenge a la seva acta de diputat al Parlament. El titular de Cultura ho ha anunciat en un missatge al seu Twitter assegurant que, juntament amb les dues conselleres, fan "un acte de dignitat pel nostre país".

Els tres consellers han decidit fer aquest pas per assegurar la majoria de diputats independentistes, que es fixa en 68, i faran efectiva la renúncia de manera oficial aquest dilluns al matí per tal de tramitar les credencials dels nous diputats. Puig, Serret i Ponsatí són tres dels quatre consellers que estan a Brussel·les juntament amb el president Carles Puigdemont. El que no ha renunciat a l'acta és Toni Comín, responsable de la cartera de Sanitat. 

​Els nous diputats seran Sawla El Garbhi i Ferran Roquer, segons ha confirmat Junts per Catalunya, mentre que per part d'ERC, el nou escó hauria de recaure en David Rodríguez, alcalde de Solsona i número sis de la llista dels republicans per Lleida, el primer candidat lleidatà que es va quedar forma del Parlament a les eleccions del 21-D.

​La candidatura del president Puigdemont ha indicat que la renúncia de Puig i Ponsatí no suposa cap pas al costat en el projecte de Junts per Catalaunya ni en la seva acció política.