Es constitueix la Mesa del Tèxtil a Terrassa

La formen una dotzena de membres i col·lectius

Redacció
26 de gener del 2018
Actualitzat a les 18:15h
Un total de dotze col·lectius han constituït la Mesa del Tèxtil de Terrassa, entre ells entitats i associacions empresarials del tèxtil, juntament amb l'Ajuntament i la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Tots ells conformen aquest grup de treball que neix amb l'objectiu de promocionar i potenciar els estudis d'Enginyeria Tèxtil, dins d'un marc de col·laboració empresa-universitat.

La Mesa del Tèxtil vol establir un marc permanent de diàleg i col·laboració entre empresa i universitat (UPC) per ajudar a assolir el màxim nivell d'excel·lència dels estudis tèxtils. Per als representants empresarials, el sector tèxtil està en constant evolució tecnològica, amb nous productes, nous materials, nous processos i requereix que les empreses disposin del personal tècnic capacitat per a implementar-los.

Les empreses aposten per una formació tèxtil ajustada a les seves necessitats des de la formació professional fins als estudis universitaris de Grau i de Màster. Davant la incertesa a prosseguir amb els estudis d'Enginyeria Tèxtil que durant molts anys s'han impartit a l'Escola d'Enginyeria de Terrassa (actualment ESEIAAT), el primer objectiu de la Mesa del Tèxtil és el de garantir la seva continuïtat dins l'oferta formativa de l' UPC i en tots els nivells de grau, màster i doctorat.

"Per a això, cal la implicació de tots els sectors de la indústria tèxtil en aquest propòsit, aglutinant el suport de tot tipus que es pugui oferir des de les empreses i posant-lo al servei de la UPC", assenyalen en un comunicat. En el grup de treball també hi ha la voluntat de sumar-se a les iniciatives promogudes per algunes patronals que incentiven amb ajudes econòmiques els estudis d'Enginyeria Tèxtil i que han permès incrementar el nombre d'estudiants, fent-les extensives a tot el sector tèxtil a escala de l'Estat.
 
Alhora, des de la Mesa del Tèxtil es vol establir un marc permanent de diàleg i col·laboració empresa-universitat (UPC) per ajudar a assolir el màxim nivell d'excel·lència dels estudis tèxtils. L'empresa, com a receptora dels futurs professionals, és la que ha de validar finalment la qualitat de la formació que han rebut i en aquesta línia hauria de participar en l'elaboració dels continguts formatius per adaptar-los a l'evolució tecnològica i les necessitats de les empreses.
 
Els membres de la Mesa comparteixen també la importància que l'estudiant disposi d'informació detallada de les empreses perquè pugui valorar les opcions professionals que el sector tèxtil li ofereix.