terrassa

​Isabel Marquès, de nou Síndica Municipal de Greuges de Terrassa

El Ple ha aprovat avui l’elecció de la nova titular de la Sindicatura

per Redacció , 26 de gener de 2018 a les 00:34 |
Isabel Marquès és la Síndica de Terrassa
Aquesta informació es va publicar originalment el 26 de gener de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El ple de l’Ajuntament de Terrassa ha acordat escollir Isabel Marquès Amat com a Síndica Municipal de Greuges de Terrassa. 23 dels 27 membres del Consistori han votat a favor (els quatre restants, de C’S i del PP, s’han abstingut) de la proposta de resolució presentada per l’alcalde de Terrassa, Alfredo Vega, en què proposava Isabel Marquès per a aquest càrrec.

Segons el reglament de la Sindicatura Municipal de Greuges de Terrassa, aquesta proposta de resolució requeria una majoria de 3/5 dels membres del Ple, és a dir 17 vots favorables.


La proposta de l’alcalde, elaborada després d’escoltar la Junta de Portaveus, es basava en el projecte presentat per la candidata, en el seu perfil, en la seva experiència en el càrrec (va ser síndica entre 2010 i 2016) i en el fet que va ser la candidata que més suports va obtenir en el procés de participació ciutadana desenvolupat durant 2017.

Segons ha manifestat l’alcalde de Terrassa, Alfredo Vega, “la Sindicatura de Greuges és una eina molt important per a la defensa dels drets fonamentals i llibertats publiques a la nostra ciutat, així com per la supervisió del funcionament de l’administració municipal, i la proposta de fórmules per corregir disfuncions, reparar errors i introduir millores a l’administració”. Vega ha afegit que “volem que la Sindicatura funcioni a ple rendiment, amb total independència, amb objectivitat i amb credibilitat, al marge del debat polític i per estar únicament i exclusiva al servei dels ciutadans i ciutadanes de Terrassa”. En aquest sentit, l’alcalde, abans de donar l’enhorabona a Isabel Marquès, ha afirmat que “tenim la convicció que la senyora Marquès farà una bona feina”.


L’acord del Ple, a més de validar la proposta de l’alcalde, el faculta perquè nomeni formalment Isabel Marquès Síndica Municipal de Greuges. Així doncs, l’alcalde nomenarà Marquès síndica en els propers dies mitjançant un decret, en què s’especificarà la data d'inici en el càrrec, la dedicació i el règim de retribucions.

 

Participació