Un concurs amb drons per retratar l'estat dels boscos

És el primer que s'organitza amb aquests aparells

Imatge d'un bosc captada amb un dron
Imatge d'un bosc captada amb un dron | CREAF
Redacció
26 de gener del 2018
El Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha impulsat el primer concurs de fotografia que premiarà les millors imatges dels boscos fetes des d'un dron. Es tracta d'una iniciativa que han batejat amb el nom de TreeMotion.

L'objectiu és donar a conèixer el projecte de ciència ciutadana, Alerta Forestal, la plataforma de la Fundació Obra Social 'La Caixa' feta en el marc del projecte Boscos sans per una societat saludable, entre la comunitat de usuaris de drons. El director de l'equip, Lluís Brotons, ha assenyalat que es pretén "promoure l'ús dels drons per fer el seguiment de l'estat de salut dels boscos i crear una xarxa de persones" que hi contribueixin.

A la vegada, amb les instantànies que es facin busquen "conscienciar de la varietat d'ecosistemes forestals que existeixen i de la seva importància per al benestar de les persones".

El concurs, que porta per lema "Vola, captura un bosc i guanya un dron!", estarà obert fins al 15 de març i el dia 21 d'aquest mes es faran públics els premis, coincidint amb el Dia Internacional dels Boscos. El primer premi serà un dron, el segon dues entrades a The Drone Show, que se celebrarà els dies 11 i 12 d’abril a Fira de Barcelona. Per últim, el tercer, un val de 30 euros per comprar accessoris pel dron a Amazon.