Comença la implantació de gronxadors inclusius a Rubí

S'estendrà per diferents parcs i places de la localitat

El nou gronxador de la plaça del Doctor Guardiet
El nou gronxador de la plaça del Doctor Guardiet | Localpres
Redacció
25 de gener del 2018
Actualitzat a les 17:39h
Rubí ha iniciat la instal·lació d’un nou model de gronxador adaptat per a persones amb diversitat funcional amb l’objectiu de garantir el dret a jugar de tots els infants. El primer s’ha col·locat a la plaça del Doctor Guardiet i properament se’n posaran altres nou al parc de les Olimpíades i a les places de Ramon Rusiñol, Onze de Setembre, Marquès de Barberà, Nova de Can Fatjó, Progrés, Constitució, Mercat i Sol.

Aquests gronxadors inclusius substitueixen els que ja va instal·lar l’Ajuntament ara fa un any en aquests mateixos emplaçaments i que han deixat de ser aptes per a infants amb diversitat funcional per uns actes incívics d'uns desconeguts, ja que es van emportar els arnesos de protecció. El nou model, en canvi, amb un cost de 800 euros més IVA per unitat, disposa d’arnesos fixes amb tancament de seguretat que prevenen el vandalisme. 

La cadireta que s'ha tret de la plaça del Doctor Guardiet, es tornarà a equipar amb arnesos i es traslladarà al pati del Centre d’Educació Especial de Ca n’Oriol a petició de les famílies.