Un any i tres mesos de presó a un veí de Castellar per insultar i incitar a matar a Puigdemont per Facebook

Va admetre els fets i no ingressarà a presó perquè té una alteració psíquica

per Redacció, 25 de gener de 2018 a les 13:42 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 de gener de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Un jutjat de Sabadell ha condemnat a un any i tres mesos de presó un veí de Castellar del Vallès que va penjar diversos missatges a Facebook insultant el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i incitant a assassinar-lo a ell i a tots els independentistes. L'home, que va acceptar els fets i la pena, no haurà d'ingressar a presó perquè té una alteració psíquica important i si en els propers tres anys no delinqueix i retira tots els missatges publicats. Tampoc podrà tenir cap professió relacionada amb l'educació o els infants.

Entre el 9 i el 12 de gener del 2016, just els dies que Puigdemont va ser investit president de la Generalitat, l'home va utilitzar un perfil amb el nom de Francisco Franco per expressar el seu "rebuig i menyspreu" als independentistes, i amb la voluntat de "generar sentiments de violència i odi" cap a ells. El compte tenia 819 contactes.


En diversos escrits, l'home comentava notícies sobre l'independentisme i va fer comentaris com que calia "afusellar i cremar amb gasolina tots els separatistes", a qui qualificava de "rates". Sobre Puigdemont va dir que la seva família era "fastigosa" i que a la seva dona "se la follen tots dels de l'Ajuntament de Girona". Al president li va dir "fill de puta", "traïdor", "maricón". A més, mostrant una foto de Puigdemont, afegia que "es busca mort o mort, a ser possible, mort", i amb la foto d'un subfusell i en referència a una notícia sobre la possible intervenció de l'exèrcit a Catalunya deia que ell ja tenia "carregada i greixada" l'arma.

Per tot això, se'l condemna a 15 mesos de presó per un delicte contra els drets fonamentals i les llibertats publiques per motius ideològics, amb l'eximent incompleta d'alteració psíquica, ja que pateix un trastorn de personalitat paranoide, amb episodis d'ira i agressivitat verbal i física, i un trastorn adaptatiu secundari a patologia traumàtica. També haurà de pagar 720 euros de multa, a raó de 30 euros mensuals fins el novembre del 2019. L'home està inhabilitat per exercir cap professió o ofici educatiu, en l'àmbit docent, esportiu o de lleure, durant quatre anys i tres mesos. A més, haurà de retirar tots els continguts ofensius del seu compte. L'ingrés a presó se suspèn durant tres anys si no delinqueix i tanca el perfil en nom de Francisco Franco. Puigdemont ha renunciat a cap tipus d'acció civil contra el condemnat.

 

Participació