La franja de Les Martines minimitza el risc que un incendi forestal arribi a les cases

S'ha visitat aquest dimecres

Visita a la franja
Visita a la franja | Ajuntament de Terrassa
Redacció
24 de gener del 2018
Actualitzat a les 23:41h
El regidor de Seguretat, Via Pública i Protecció Civil, Manuel Giménez, ha visitat avui la franja perimetral de baixa combustibilitat de Les Martines, on l’Ajuntament de Terrassa ha dut a terme treballs de manteniment en els darrers mesos. Aquesta intervenció, que ha afectat una superfície de 35,47 ha, és la darrera actuació d’adequació d’estructures de prevenció d’incendis a la ciutat. Adjuntem imatges.
 
Els treballs de manteniment d’aquesta franja de protecció es van iniciar l’octubre de 2017. Les tasques han consistit en la neteja del sotabosc, podes selectives i reducció de la densitat de peus, fonamentalment, en una franja de 25 metres d’amplada que ressegueix el límit de la zona urbanitzada. D’aquesta manera es redueix el risc que un incendi forestal pugui arribar als habitatges o que un foc en una casa es pugui escampar al bosc. L’actuació ha comportat una inversió de 61.709,49 €, dels quals la Diputació de Barcelona n’ha aportat 48.007,52 € i la resta l’Ajuntament de Terrassa.
 
Dins d’aquesta línia de treball de manteniment de les estructures de protecció antiincendis de les urbanitzacions de la ciutat, durant 2017 s’han dut a terme altres actuacions, concretament a El Molinot (1,677 ha, inversió de 9.884,84 €)  i a Les Fonts (1,217 ha, inversió de 4.320 €). Pel 2018 està previst dur a terme tasques similars a Can Palet de Vista Alegre (21,5 ha) i a la Font de l’Espardenyera (5 ha). Encara que aquestes obres són, legalment, responsabilitat dels propietaris de les urbanitzacions, l’Ajuntament assumeix la seva execució de manera subsidiària, per garantir la seguretat de la ciutadania. Totes les actuacions compten amb subvencions de la Diputació de Barcelona.