Lluís Puig reclama reformar el reglament per poder exercir des de Brussel·les

El conseller de Cultura i terrassenc afirma que "tots els escenaris estan oberts" de cara a la investidura i que els exiliats faran "tot el que calgui per sumar 68" diputats, incloent fins i tot renunciar a l'escó, si cal

Redacció
24 de gener del 2018
Actualitzat a la 13:37h
Lluís Puig, en l'entrevista amb TV3.
Lluís Puig, en l'entrevista amb TV3.
El conseller de Cultura, el terrassenc Lluís Puig, ha manifestat aquest dimecres a "Els matins" de TV3 la seva voluntat d'exercir com a càrrec electe i assegura que "se sent diputat". En aquest sentit, ha demanat que se'ls permeti delegar el vot i reclama treballar per aprovar un reglament "obert" i "del segle XXI" amb mentalitat de "trencar fronteres", amb l'objectiu que els permeti exercir des de Brussel·les.

Així mateix, Puig ha insistit que "tots els escenaris són oberts" i garanteix que faran "tot el que calgui per sumar 68". "No tenen importància les persones", ha reblat, i ha afirmat que la seva candidatura contempla tots els escenaris per facilitar un Govern independentista al capdavant de la Generalitat. Igualment, ha lamentat que "alguns" no hagin "entès" el resultat "democràtic" de les eleccions del 21-D.

Preguntat per si es planteja cedir el seu escó, ha assegurat que no s'ho ha plantejat d'entrada, però que "si s'ha de fer el que faci falta, es farà". "Som responsables del mandat del poble, que va votar en un 79% i escaig de participació", ha al·legat Puig, que aquest dimecres es reuneix amb el president del Parlament, Roger Torrent, com els altres consellers a l'exili i Carles Puigdemont.

No podran fer-ho, però, a la delegació del Govern a Brussel·les per ordre del govern espanyol, davant la qual cosa Puig ha dit estar "bocabadat". "A una delegació del meu país a Brussel·les pot entrar qualsevol ciutadà d'Europa, qualsevol persona educada, fins i tot no d'Europa", ha subratllat Puig, que ha recordat que es tracta d'una reunió amb el president d'una cambra democràticament triada.