​El senyor Bohigues nega davant del jutge injuries contra la policia espanyola

L'humorista terrassenc Eduard Biosca, que interpreta el personatge al “Versió RAC1”, citat a declarar per un gag controvertit

El senyor Bohigues, en una imatge d'arxiu
El senyor Bohigues, en una imatge d'arxiu | RAC1
Redacció
23 de gener del 2018
Actualitzat a les 9:04h
Fins on han d'arribar els límits de l'humor? Els personatges imaginaris han de respondre davant la justícia pels seus comentaris? A l'estat espanyol, en aquest marc, hi ha una manca de llibertat d'expressió flagrant?

Les respostes les podríem trobar en el cas del senyor Bohigues del Versió RAC1, el programa radiofònic que presenta Toni Clapés. L’humorista terrassenc Eduard Biosca, que és qui encarna el personatge, està sent investigat per un gag en què comparava amb les rates els policies que hi havia als vaixells del "Piolín" (a sota).



Biosca ha negat aquest dilluns davant del jutge qualsevol intent d'injuriar la policia, segons explica RAC1. De fet, davant la jutgessa que investiga el cas, ha subratllat que el comentari el va fer el seu personatge, el senyor Bohigues, i no ell a títol personal. 

“Primer m’han dit si jo havia dit això i he dit que no, que era un personatge que interpreto. Després ells hem preguntaven a que es referia el personatge i quan intentava explicar a què es referia llavors em preguntaven la meva opinió. Hi ha hagut un moment de fricció amb el jutge en aquest sentit”, ha declarat Biosca. 

L’advocat de Biosca, Sergi Blázquez, creu que la jutgessa ha de tancar el cas perquè no hi ha delicte. Ara la Fiscalia ha de demanar o no que s’obri un judici i la jutgessa prendre la decisió. El delicte d’injúries preveu com a condemna una multa.

El senyor Bohigues, per la seva banda, abans d'entrar als jutjats ja ha donat la seva valoració, que podeu escoltar a sota.