El Festival de Jazz de Terrassa 2018 es farceix amb figures catalanes i internacionals

Donny McCaslin, amb l'ombra de David Bowie molt present, actuarà i Billy Branch protagonitzarà la “Nit de Blues”

El saxofonista Donny McCaslin
El saxofonista Donny McCaslin | Festival de Jazz de Terrassa
Redacció
21 de gener del 2018
El Festival de Jazz d'enguany, que se celebrarà del 7 al 24 de març a diferents escenaris de la ciutat, comença a desgranar el programa d'actuacions. L'organització ha donat a conèixer nous noms de l'agenda. El 10 març hi haurà alguns dels artistes de primera línia de l’escena catalana: Albert Bover, Marco Mezquida, Irene Reig, sota el denominatiu Duo Nosferatu.

Una setmana després, Billy Branch, considerat una figura cabdal dins del gènere del blues i la seva pedagogia, deixeble directe del gran mestre Willie Dixon, amb qui va compartir escenari i gires mundials durant 6 anys, el músic nord-americà torna a la Nova Jazz Cava 19 anys després. Ho farà a la tradicional Nit de Blues, l'acompanyarà Demetria Taylor.

El dia 16, al mateix escenari, una de les figures del moment: Donny McCaslin. El músic ha col·laborat en l'enregistrament del darrer disc de David Bowie, Blackstar. El mateix dia torna a la ciutat el guitarrista Fernando Tarrés, amb el teclista Jason Lindner, Jonathan Maron al baix elèctric i Nate Wood a la bateria.

100% swing al Pícnic Jazz

El diumenge 18 i coincidint amb el 20 aniversari del Pícnic Jazz Vallparadís,  el músic britànic Ray Gelato farà la cloenda de la jornada més popular. Ho farà amb una proposta de swing i jazz clàssic, amb la seva actual banda The Enforcers ­-Gunther Kurmayr, Ivan Kovacevic, Martí Elías-.

Aquests nous noms se sumen a d'altres que va donar a conèixer l'organització. Els pianistes Steve Kuhn i Uri Caine, el trompetista Terence Blanchard i la vocalista Nnenna Freelon.