Aquestes són les afectacions del trànsit i transport públic per la Mitja Marató a Terrassa

S'estima que s'allarguin durant gairebé sis hores

Redacció
20 de gener del 2018
Actualitzat a les 18:59h
Aquest diumenge se celebra a Terrassa a 19a Mitja Marató Ciutat de Terrassa i la 13a Cursa Santi Centelles. Per aquest motiu hi haurà diverses alteracions del trànsit i els recorreguts dels autobusos urbans, que s’aplicaran al llarg del matí, des de les 8 hores fins la finalització dels actes o bé fins al pas del darrer corredor per cada punt. Es preveu que la prova s’acabi entre les 13 i les 13.30 hores.

Les dues proves sortiran i arribaran al mateix punt, el passeig del Vint-i-dos de Juliol, entre els carrers de Puig i Cadafalch i la plaça de l’Estació del Nord. A partir de les 8 hores es tallarà totalment el passeig del Vint-i-dos de Juliol (en els dos sentits), des de la plaça de l’Estació del Nord al carrer de Prat de la Riba, zona reservada al muntatge de les infraestructures de la prova i l’escalfament dels corredors. Aquest tall de trànsit inclou també el del carrer de Joan Artigues.

En el moment en que es talli el passeig del Vint-i-dos de Juliol es retiraran les pilones del Pont de Sant Pere per que els veïns de l’Antic Poble de Sant Pere puguin sortir de la zona. No es permetrà la circulació pel passeig del Vint-i-dos de Juliol, des de la plaça de l’Estació del Nord (sentit est) i des dels carrers de Salmerón i de Prat de la Riba (sentit oest) fins que la prova finalitzi.

A les 9.50 hores, aproximadament, es tallarà totalment el passeig del Vint-i-dos de Juliol (en els dos sentits) entre l’avinguda de Josep Tarradellas i el carrer del Periodista Grané, i la rambla d’Ègara i el carrer del Violinista Vellsolà. Quan la cua de la prova de 5 km passi pel passeig del Vint-i-dos de Juliol, en sentit oest, (10.35 h aproximadament), rebassant les cruïlles dels carrers de Salmerón i de Prat de la Riba, aquestes vies restaran obertes al trànsit. 

El mapa dels canvis de circulació a Terrassa durant la disputa de la prova Foto: Ajuntament de Terrassa


Quan la cua de la prova de 5 km transiti pel passeig del Vint-i-dos de Juliol, en sentit est, (10.45 hores aproximadament), el sentit oest d’aquesta via s’obrirà des de la plaça de l’Estació del Nord fins a l’avinguda de Josep Tarradellas. El sentit est quedarà tancat des de la rambla d’Ègara al carrer de Salmerón fins a la finalització de la prova. 

Afectacions del transport públic

De 8 a 13 hores, les línies dels autobusos urbans L1, L2, L3, L6, L7 i LH no podran circular pel passeig del Vint-i-dos de Juliol.

Les línies L1, L2, L3, L4 i L6 no circularan per la rambla d’Ègara ni per cap altre carrer o avinguda del centre. Els autobusos d’aquestes línies circularan per la carretera de Castellar, l’avinguda de Jacquard, la carretera de Montcada i/o la carretera de Rubí, segons la línia. Els barris del nord-oest de la ciutat no tindran servei durant la prova.
 

L'afectació a les línies d'autobús Foto: Ajuntament de Terrassa


Les línies L8 i L9 circularan de manera habitual fins les 9.45 hores, a partir d’aquest horari es desviaran entre la plaça de l’Aigua i la plaça del Doré, i a l’inrevés.

El tram rambla d’Ègara - Josep Tarradellas - Abat Marcet serà impracticable durant la cursa. La línia L-5, mentre duri la cursa, únicament connectarà Can Trias/Roc Blanc amb rambla d’Ègara/Doré.