Sancionen gairebé 200 terrassencs per manca de civisme el 2017

S'obren més del doble d'expedients que l'any anterior per temes vinculats a la neteja pública i la gestió dels residus

Redacció
19 de gener del 2018
Actualitzat a les 18:09h
L'Ajuntament de Terrassa va obrir 195 expedients sancionadors per infraccions de l’ordenança de residus, mentre que un any abans, al llarg de 2016, aquesta xifra va ser de 92. Aquests comportaments van des de l’abandonament de mobles o andròmines als contenidors sense avisar a l’empresa de recollida, fins a l’abocament incorrecte per part dels comerços.  

Un augment que, com ha remarcat el consistori, ha estat progressiu els darrers anys. Ha apuntat que aquesta crescuda arriba per les diferents vies per les quals s'inicien. Així, el 2016, els inspectors del servei municipal de Medi Ambient van obrir 57 d’aquests expedients, mentre que el 2017 es van encarregar d’iniciar-ne 117.

Pel que fa a la Policia Municipal, que també té potestat per proposar les sancions en aquest àmbit, el 2016, 35 d’aquests expedients van ser oberts per agents del cos, inclosos els tramitats per la unitat de la policia ecològica. Tanmateix, el 2017, les sancions proposades per la Policia Municipal van ser 77, comptant també les d’aquesta unitat específica. Els comptes es completen l’any 2017 amb un expedient iniciat per agents de la Guàrdia Civil.