Terrassa celebra la designació com a Ciutat Creativa de Cinema de la Unesco

Aquest divendres s'han programat una sèrie d'activitats

Redacció
19 de gener del 2018
Actualitzat a les 9:12h
Terrassa celebra aquest divendres la designació com a Ciutat Creativa de Cinema per part de la Unesco. El passat octubre, la ciutat va ser acceptada en aquest selecte grup, en la categoria Film. És l'única de l'Estat i una de les 13 de tot el món. La festa es durà a terme a la plaça Vella. 

A partir de les 18.30 hores s'organitzaran diferents activitats com concerts amb la interpretació en directe de temes que formen part de la història del cinema a través de bandes sonores de pel·lícules com BatmanBraveheartCinema Paradiso i Pirates del Carib, entre d’altres. També es faran projeccions al voltant del paper de Terrassa i la seva trajectòria com a ciutat del cinema, i s’instal·laran photocalls on fotografiar-se i compartir l’experiència amb personatges molt reconeguts del panorama cinematogràfic internacional. 

Tot plegat acompanyat de la presència d’alguns personatges de sagues com Star Wars, Pirates del Carib i Indiana Jones, que protagonitzaran diverses sorpreses durant la celebració. 

D’altra banda, i dins del cicle Rodat a Terrassa, el Cinema Catalunya ha programat tres sessions els dimecres (els dies 17, 24 i 31 de gener) en les que es projectaran les pel·lícules Musa, el darrer llargmetratge de Jaume Balagueró, que es va passar el passat dimecres. Balagueró és un dels directors més fidels al Parc Audiovisual de Catalunya, on ha rodat bona part de la seva filmografia. 

El 24 de gener serà el torn de El elegido, d’Antonio Chavarrías, un film que va obtenir tres nominacions per als Premis Gaudí 2016. La pel·lícula explica la història de Ramón Mercader, un oficial de l’Exèrcit Republicà que, després de canviar d’identitat, viatjà a Mèxic, on atemptà contra Leon Trosky. El cicle Rodat a Terrassa, finalitzarà el dimecres 31 de gener amb la projecció de Secuestro, de Mar Targarona; la mateixa directora que fa unes setmanes estava rodant la seva propera obra -El fotógrafo de Mauthausen- a les instal·lacions de Torrebonica.